Sverige bland ESC favoriterna: Se alla Eurovision Final Oddsen!

Hem » Sverige bland ESC favoriterna: Se alla Eurovision Final Oddsen!
18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll |
cornelia jakobs eurovision odds

Lördag kväll kl. 21.00 så smäller det när Cornelia Jakobs går upp på scen i Turin med sin låt “Hold Me Closer”. Sverige är en av storfavoriterna enligt spelbolagens odds på ESC finalen – men Ukraina borde ta hem guldet.

Ukraina vinner Eurovision enligt oddsen – och historien

Sommaren står på glänt och det innebär i vanlig ordning att Sveriges stora skara av ESC fans njuter rejält, det är nämligen dags för final i Eurovision Song Contest nu på lördag den 14 maj i SVT. Cornelia Jakobs är favorittippad som många känner till, men det är en annan nation som förmodligen ror hem tävligen.

Oddsen som spelbolagen producerat på detta event talar sitt tydliga språk: Ukraina och bandet Kalush Orchestra vinner tävlingen.

“Ukraina har 77% sannolikhet enligt oddsen på Eurovison att stå som segrare.”

Med tanke på historiska vinnare av den kultförklarade sångtävlingen så är det inte extremt konstigt ändå. En bra story, ett stort lidande eller en stark comeback i livet är saker som ofta gör att rösterna haglar från alla nationer runt Europa. Och att vara invaderade av en annan nation får nog ändå anses vara en story om stort lidande.

Problemet? Låten är faktiskt inte alls så där värt bra som man kanske skulle kunna tänka sig.

kalush orchestra

Aftonbladet: “En av landets svagaste låtar någonsin”

I Aftonbladets podcast vid namn “Schlager Koll” för lite drygt två veckor sedan så pratade Jenny Ågren, Tobbe Ek och Markus Larsson om något som är absolut uppenbart för alla som hört Ukrainas låt “Stefania”. Låten är kass. Lite spännande och rolig kanske, men kass.

“Till och med Aftonbladet Nöje tycker låten är svag.”

Det kanske låter lite hårt och är lite hårt skrivet, men man kan, precis som Aftonbladets podcast kring ämnet säger, inte neka det faktum att låten kanske är den svagaste Ukraina producerat genom tiderna. 

Favoriter på grund av Eurovisions historia

 I skrivande stund så ger en Kalush Orchestra seger lite dryga 1.30 i odds hos Unibet – för er som inte förstår hur oddsen översätts till probabilitet så innebär detta att Ukraina har en lite dryg 77% chans att ro hem guldet i ESC 2022 – detta trots att 24 andra nationer också är med och tävlar.

“ESC-juryn prisar gärna nationen med den bästa storyn.”

Som vi nämnde ovan så är det helt klart så att alla de som tippar hos bettingsidor i Sverige och världen mycket väl känner till det faktum att ESC-juryn väldigt gärna prisar den bästa storyn, därför har Ukraina blivit gigantiska favoriter till att vinna Eurovison, på gott och ont.

programledare ESC 2022

Eurovision Final 2022 Odds

Det finns en hel drös av spännande betting när det kommer till Eurovision final odds finalen att tippa på. Nedanför går vi igenom fyra olika alternativ som kan hittas hos Unibets Eurovison odds.

Vill du spela på någon av de marknaderna som vi listar nedanför? Tryck på den gröna knappen under oddsen – den tar dig direkt till Unibet där det går att signa upp sig snabbt via BankID och hämta ett 100 kr Gratisspel på Eurovision Finalen!


Vinnare Eurovision Final Odds

Först och främst så går vi igenom topp-5 favoriterna till huvudspelet på lördag, nämligen vinnare oddsen på ESC finalen. Detta är de fem länderna med bäst chans till vinst enligt spelbolagen:

 1. Ukraina: 1.30 i odds
 2. Storbritannien: 8.0 i odds
 3. Sverige: 8.0 i odds
 4. Italien: 13.0 i odds
 5. Spanien: 20.0 i odds

Odds på Bästa Nordiska Land i ESC Finalen

Vill man skippa hela bettingen på vinnare oddsen så går det också att spela på vilken nation i Norden som går längst i tävlingen hos Unibet Eurovision odds. Så här ser kampen mot våra grannar enligt oddsen:

 1. Sverige: 1.14 i odds
 2. Norge: 5.25 i odds
 3. Finland: 26.0 i odds
 4. Island: 26.0 i odds

Odds på flest telefonröster

Vill man testa en riktigt rolig specialare när man bettar på tävlingen, då kan vi rekommendera att tippa på oddsen kring vilken nation som får flest telefonröster. Så här ser oddsen på detta ut just nu:

 1. Ukraina: 1.12 i odds
 2. Storbritannien: 15.0 i odds
 3. Sverige: 15.0 i odds
 4. Spanien: 18.0 i odds
 5. Italien: 26.0 i odds

Odds på att sluta sist i Finalen

Det blir jobbigt för landet som vinner detta oddset, men det går faktiskt att tippa på vilket land som kommer sist i årets Eurovision final. Det finns många väldigt bra kandidater till detta och oddsen är riktigt höga. Detta är de sämsta länderna i ESC finalen enligt Unibet:

 1. Tyskland: 2.0 i odds
 2. Schweiz: 5.0 i odds
 3. Rumänien: 7.5 i odds
 4. Belgien: 15.0 i odds
 5. Litauen: 15.0 i odds