Odds, odds, odds! Här finner du vår stora oddsjämförelse över olika evenemang och sporter på nätet. Du hittar massor av odds på sporter som fotboll, ishockey, E-sport och mycket mer.

Vi har även oddsjämförelse på specialevenemang som till exempel odds på Let’s Dance 2021, Elitloppet 2021, Idol 2021, Eurovision 2021 och odds på Melodifestivalen 2021.

⚖ Vi Jämför Odds

Bettingsidor.se är en unik hemsida när det kommer till odds på olika sportevenemang i Sverige. Vi bevakar alla evenemang och erbjuder en gedigen oddsjämförelse på massor av olika händelser både i Sverige och utomlands. Idag erbjuder bettingsidor väldigt mycket att spela på, det är inte längre de traditionella sportmatcherna som enbart går att spela på utan ny finns det även nya alternativ.

Evenemang och händelser som det går att spela på är politiska val, musiktävlingar, TV-program som Idol eller Let’s Dance, TV-serier, om Gävlebocken brinner, om det snöar på julafton eller om Zlatan ska sjunga nationalsången i samband med match. Dessa exempel är bara ett axplock av vad vi jämför och vill du se alla våra oddsjämförelser så bör du titta i vår oddsguide nedan.

Alla Evenemang & Sporter

❔❓ Vanliga Frågor & Svar ❔❓

Odds kommer i olika storlek för att spelbolag själva bestämmer vilket odds en match ska ha. Bet365 kanske anser att Liverpool att vinna borde var 1.50 medans Unibet tycker att 1.60 är rimligt. Det styrs också av var pengarna går. Om ett spelbolag tar emot tunga spel på en viss utgång, då blir dem tvingade till en sänkning. Du borde alltid jämföra odds för att säkra att du får högsta odds möjligt. Det är en så enkel grej som du själv kan påverka, bara kika in på Bettingsidor.se för att se högsta oddsen och välj korrekt för mer pengar i fickan.

Detta beror på att spelbolag släpper odds på sina sidor väldigt tidigt och omständigheter hinner ändras. Ett lag kan vara klar favorit enligt spelbolaget, men när en stor majoritet spelare väljer att spela tvärt om eller när andra spelbolag skiftar sina odds, så blir bolagen tvungna att haka med på ändringen för att inte sitta i en dålig position. Det kan också bero på skador, schema eller att bolaget helt enkelt satte fel odds från början. Men det beror mest på vart pengarna hamnar.

Båda varianterna har sina fördelar. Det finns dock ett par grejer som skiljer sig. Spelar du liveodds så måste du vara snabbtänkt och kunna läsa av matchbilden, för saker ändras snabbt. Så det krävs lite kvickhet. Spelar du innan matchen, även kallat “Pre-match-odds”, då har du all tid i världen och det är viktigare att kunna läsa av statistik och form för att göra ett kalkylerat val. Så är du noggrann och kalkylerad, spela innan. Är du mer action lagd, testa livebetting.

Absolut kan du det. Att spela på odds är ett yrke för många entusiaster runt om i Sverige. Notera dock att detta är otroligt svårt att göra och det är mindre än 1% av alla spelare som har det som sitt yrke. Man måste ha enorm disciplin och kunskap i oddsrörelser och massa annat för att ha en chans. Men det finns hopp!

🎯 Oddsjämförelse! Vi Vet Hur Man Jämför Odds

Med 20+ år inom spelbranschen och tusentals nöjda spelare som genom oss fått de högsta oddsen, de bästa bonusarna och smartaste tipsen så kan vi på Bettingsidor.se med stolthet säga att odds är vårt expertområde. Oavsett om man ska jämföra odds eller få hjälp att välja bästa oddsen så är vi där med innehåll för dig. Vi delar aldrig med oss utav oseriösa aktörers tjänster utan erbjuder dig säkra, trygga bettingsidor med svensk licens som betalar skatt i Sverige. 

“Vi jämför odds från alla Sveriges bästa spelbolag och delar med oss av recensioner som förklarar allt ifrån odds, sports bonusar och andra viktiga saker för dig som spelare.”

Bettingsidor.se söker upp oddsmarknader från alla världens hörn och jämför odds konstant. Allt detta gör vi helt gratis för dig, så se till att kika in en av alla våra listor på sajten så du inte missar chansen att vinnar mer pengar och få den bästa dealen.

🤔 Hur Fungerar Odds och Vilken Taktik Ska Du Ha?

Odds finns till för att man ska kunna sätta värde på hur stor sannolikheten är att något inträffar. Det kan vara sannolikheten att någon blir president eller att det kanske blir 2-2 i en fotbollsmatch. Spelbolag sätter ett odds på att något specifikt ska inträffa och du som spelare väljer en insats som det värdet multipliceras med för att få fram din totala vinst. Varje odds kan översättas till en procent för att lättare förstå sannolikheten. Om du till t.ex. tar oddset 2.0, det representerar 50% sannolikhet. Ju högre siffror i oddset desto mindre är chansen att det inträffar. Odds kan inte heller vara lägre än 1.0 eftersom att 1.0 representerar 100% chans. 

“Odds är alltid olika höga beroende på vad du ska spela på. Antingen väljer man att spela på favoriten eller så spelar man på underdogen.”

När du ska spela på underdog så spelar man ofta på saker som “Asian Handikapp” eller “Dubbelchans” – för att ge underdogen större chans med flera utgångar eller plusmål i starten av spelet. Medans om man gillar att spela på favoriter väljer saker som favoriten att vinna första halvlek eller vinna matchen med flera mål. Taktikerna varierar, men det är inte mycket som slår att sätta ett gigantiskt odds när en underdog lyckas slå favoriten. Att identifiera underdogs är också bättre i längden eftersom favoriter tenderar att vara nedspelade, så oddsen brukar vara värdefulla på de sämre laget.

🔝 Oddsjämförelse! Topp 5 Bettingsidor med Bästa Odds

  • LuckySports ➡ Odds Bonus – Få 100 kr tillbaka
  • Campobet100 kr CampoBet Betting Odds Bonus
  • UnibetBästa bettingsidorna med Odds Bonus på Elitloppet 2021
  • BetwayHämta Odds Bonus och pela utan registrering med BankID
  • Bet365Bet365 Odds Bonus i spelkrediter för nya kunder 2021

Olika Typer av Odds – Decimal, Fraktion, Amerikanskt

Oddsjämförelse - Betting OddsDet är lätt att inbilla sig att sättet som vi i Sverige ser odds är detsamma som resten av världen, men det stämmer inte. Det finns tre olika oddsformat som används på olika platser. I Europa använder vi oss nästan exklusivt av varianten Decimal. Detta är det formaten som är mest logiskt, då du bara ska multiplicera decimaltalet med din insats. Har du 4.50 i odds så multiplicerar du bara det med satsningen för att få reda på utbetalning. Väldigt simpelt.

“Ger vi oss över till de lite mer krångliga varianterna, så har du Fraktion, vilket används i Storbritannien och Amerikanska odds, vilket används i Amerika.”

Odds Fraktion, även kallat “UK Odds” kan förklaras så här, den högra siffran är vad du måste satsa för att vinna den vänstra siffran. Det låter krångligt, vi vet. Men om du till exempel ser att oddset är 5/1, då måste du satsa 1 krona för att vinna 5 kronor. Så oddset är alltså 6.0 i decimal.

“Amerikanska odds, även kallade “Moneyline”, är liknande som UK.”

Ser du ett plus-tecken innan siffrorna, då är det hur mycket du vinner om du satsar 100 dollar. Är oddset +230, så betyder det 3.30 i decimal. Satsa 100, vinn 230. Är det ett minus-tecken innan, då är det hur mycket du måste satsa för att vinna 100 dollar. Så -250, då är decimal oddset 1.40, för att du måste satsa 250 dollar för att vinna 100 dollar.

🧩 Kombinationer och Olika Spelvarianter.

Odds och betting kommer i många olika paket. Du har systemspel, Bet Builders, singlar och poolspel bland annat. Den populäraste spelformen bland svenskar är dock något annat, nämligen ett kombinationsspel. I Sverige är en kombination mer känd som en “Lången” – vilket härstammar från Svenska Spels namn på produkten. Men det är också känt som en “Kombination” eller en “Kombo” bland spelare. Detta betyder kort och gott en kombination av flera matcher samlat i ett och samma spel.

“Fördelen ligger i att oddset blir mycket högre och du slipper riskera lika mycket pengar för att vinna mycket.”

Så i grund och botten så ökar svårighetsgraden markant, men vinsterna blir super boostade av att så många matchers odds läggs ihop. Låter detta tråkigt så kan du istället prova poolspel på Svenska Spel, alltså Stryktips, Powerplay, Topptipset m.m. Du kan också spela något som heter Bet Builder, vilket är en kombination fast i en och samma match. Så du kan till exempel spela på över 9.5 hörnor och över 3.5 gula kort i samma match och allt detta läggs ihop till ett samlat odds.

🎁 Oddsjämförelse – Odds Bonus

När vi jämför ett evenemang eller händelse så tar vi in samtliga spelbolag på den svenska marknaden som har en svensk spellicens. Vi tar även en titt på eventuella odds bonusar. Utifrån detta plockar vi ut ett tiotal spelbolag med högst odds och därefter gör vi en rättvis oddsjämförelse. Till skillnad från många andra aktörer så uppdateras våra oddsjämförelser på daglig basis så att du alltid får det aktuella oddset rakt framför dig och inte några odds som inte längre är giltiga.