Bettingsidor med Svensk Spellicens

Hem » Bettingsidor med Svensk Spellicens
18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll |

Sverige omreglerade sin spelmarknad den 1a januari 2019 efter en lång utredning, och alla Bettingsidor som vill erbjuda Betting för svenska spelare måste ha en svensk spellicens.

Det innebär en hög säkerhet för svenska spelare och mer skatteintäkter för det svenska folket. Här kan du läsa om alla Bettingsidor med svensk licens 2023:

 Spelbolag med Licens i Sverige 2023

 1. 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.sespelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.
 2. Bonusregler & Villkor gäller | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.
 3. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
  • Sätt in 500 kr – spela för 1500 kr
  • Swish-insättningar & Snabba Uttag
  • Läs mer om ComeOn

🔎 Bettingsidor – Hitta Ditt Favoritbolag 2023

Bettingsidor Bonus: Den blåa texten visar hur mycket du får i välkomstbonus på din första insättning. Exempel: Får du 100% upp till 1000 kr i välkomstbonus, så behöver du sätta in 1000 kr för att få maxbonus som är 1000 kr, vilket ger dig totalt 2000 kr att spela för.

Omsättningskravet berättar hur mycket du behöver spela för innan du kan ta ut alla pengar. Exempel: ”5x bonus” innebär 5 gånger den bonussumma du fick i bonus. Minsta odds är så mycket ditt spel minst måste ha i odds när du har en aktiv bonus. Alla spel som har lägre odds än det minsta oddset räknas ej med i din omsättning.

Fler Bra Bettingsidor med Svensk Licens 2023

 1. Bonusregler & Villkor gäller | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.sespelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.
  • Sätt in 100 kr – Få 100 kr Gratisspel
  • Betting utan Konto med BankID, Swish
  • Läs mer om LeoVegas
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.sespelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.
  • Sätt in 100 kr – få 99 Freespins
  • Betting utan Registrering med BankID
  • Läs mer om Paf
  • Spela för 100 kr – få 100 kr Free Bet
  • Snabba insättningar med Swish
  • Läs mer om Casumo

Betting med Svensk Licens – Vanliga Frågor

Du ska betta hos spelbolag som har den svenska spellicensen för att det garanterar din trygghet, det garanterar att spelbolaget är “legit” och inte lurar dig samt att pengarna du spelar för går tillbaka till den svenska välfärden genom skattemedel. Betting sidor med svensk licens måste följa mängder av regler, och i många fall erbjuder de Betting med BankID, så det är helt enkelt tryggare än innan.

Den första svenska spellicensen och regleringen kom den 1 januari 2019. Sen dess har det tillkommit lite olika regler kring bonusar, tidsgränser och spelgränser, men den orginala regleringen kom på detta datum. Alla spelbolag som vill göra affärer i Sverige, oavsett om det är Sveriges största bolag, måste följa dessa regler, annars väntar grova böter.

Det betyder: Spelbolag som inte klarat kraven för att bli licensierade, eller så har dem inte ens försökt få den svenska spellicensen. Det finns fortfarande spelbolag där ute som inte följer de svenska reglerna, och har således inte fått sin licens att bedriva affärer i Sverige. Det är riskabelt att spela hos dessa sajter eftersom att det inte finns någon övervakning, men du kan fortfarande få bonusar där.

Att spela utan svensk licens kan innebära stora risker för dig som spelare. Många sajter är otrygga och rapporter om obetalda uttag, stängda konton och bonus-fusk är inte ovanligt. Det ska dock sägas att på dessa sajter kan du få sport bonusar som är stora, du kan göra insättning och uttag med E-wallets och det finns inga gränser att följa. Om det är värt risken får du avgöra själv!

Om du scrollar ned på en bettingsida så står det nästan alltid finstilt i texten som finns på botten av sidan. Det ska där stå någonting i stil med: “XX är licensierade och har licensnummer 1234”. Annars kan du alltid gå in på Spelinspektionens hemsida, där finns det listor med alla bolag som är godkända för att bedriva verksamhet inom Sveriges gränser och vilka betting sidor med svensk licens som finns.

Svårt att säga, många betting sidor med svensk licens har haft svårt att anpassa sig till de nya bonusreglerna och insättningsgränserna, medan vissa hittat vägar runt. Några av Sverige största bolag som Betsson och Unibet kanske får klassas som Sveriges bästa bettingsida med svensk licens just nu då de lyckats byta ut stora Odds Bonusar mot unika boostade odds och special marknader.

Om du ska betta utan den svenska spellicensen så är några av nackdelarna att du inte har någon trygghet, du vet aldrig om du kommer få dina vinstpengar, det finns inga snabba insättningar eller snabba uttag med BankID samt att du inte kan stänga av dig via den nationella databasen. Fördelarna är inte många, men du kan fortfarande få gigantiska reload bonusar på spelbolag utan den svenska spellicensen – det är ju lite spännande.

Spelbolag med den svenska spellicensen måste följa alla bonusregler som finns, de måste följa insättningsgränser, tidsgränser, regler kring avstängning, betalande av skatt i Sverige, mängder av marknadsföringsregler samt att de måste förnya sina licenser med jämna mellanrum. Alla vinster du gör är helt skattefria, och samtliga regler måste följas av alla, inklusive Sverige största och bästa bettingsidor.

Spelbolag med Svensk Spellicens 2023

Här på Bettingsidor.se hittar du alla trygga Bettingsidor med svensk licens och alla Spelbolag med svensk spellicens 2023. Licensen började gälla den 1 januari 2019 men det går löpande att söka licens för nya Spelbolag eller för de Bettingsidor som ännu inte ansökt om en egen licens. Att ha en giltig spellicens i Sverige är exempelvis ett krav för att få erbjuda Odds på alla stora turneringar, som Fotbolls-VM och EM.

”Varje Spelbolag ska tydligt visa för dig som spelare att de har en svensk spellicens och hur länge den är giltig.”

Allt som oftast hittar du denna information om du scrollar längst ner på en Bettingsida, där du även ser både företagsnummer och licensens diarienummer, så att du kan undersöka att det är korrekt information. Tanken med licensen är att det ska bli en tryggare och säkrare spelmarknad för svenska spelare som tycker om att betta på Sportsbook och spela på online Casino. Vi på bettingsidor.se bevakar självklart vilka spelbolag som ansöker och får sin licens godkänd, så håll utkik i listan här ovanför för nya Spelbolag framöver.

I samband med den svenska spellicensens intåg började även snabb registrering med BankID att ta fart ordentligt som ett mycket attraktivt alternativ för svenska spelare. Betting med BankID, eller Betting utan konto som det också kallas, har lett till att ingen krånglig registreringsprocess längre är nödvändig. Här kan du läsa mer om Betting utan registrering.

😎 Bästa Bettingsidor med Svensk licens Februari 2023:

 • CampoBet ➡ 2023 Licens i Sverige
 • SpeedyBet ➡ Säker Betting online
 • Unibet ➡ 100% svensk Bettingsida
 • Hajper ➡ Snabb & trygg Betting
 • Betsson ➡ Bra Odds & svensk licens
 • Casumo ➡ Trygg Betting med Swish
 • Betsafe ➡ Säkra insättningar med BankID
 • LeoVegas ➡ Säkert Spelbolag i Sverige

✅ Spela Lagligt hos Bettingsidor med Svensk Licens

Ok, så vad innebär det nya licenssystemet som infördes 2019? Spelbolag som innehar en svensk spellicens från Spelinspektionen är helt lagliga och trygga att spela på. Från och med det att spellagen började gälla den 1 januari 2019 är det mycket viktigt att du som spelare endast spelar på Bettingsidor med licens. Vi på Bettingsidor.se ser självklart till att du vet vilka som innehar en svensk licens och vi varnar för de spelbolag som står utan.

Fotboll Betting i Sverige

⭐ Fördelar med Bettingsidor med svensk licens

 • Ett starkare konsumentskydd som skyddar dig från bedragare
 • Du får enkel, snabb registrering och kan spela med BankID
 • Alla dina spelvinster är skattefria vinster
 • Du kan ta större ansvar över ditt eget spelande
 • Något färre Bettingsidor på marknaden – endast seriösa aktörer kvar
 • Ger ökade skatteintäkter till det svenska folket
 • Ett större ansvar tas för att förhindra spelmissbruk
 • Spelbolag utan svensk licens blir blockerade och bötfällda

Verifiera med BankID

I Sverige idag har över 95% av befolkningen mobilt BankID eller bankdosa. Spellagen kräver att verifiering av identitet i första hand ska ske genom en tillförlitlig elektronisk identifiering, som till exempel BankID. Därför finns det en hel del svenska Spelbolag med BankID och Bankosa vid registrering tillgängliga idag.

”Idag erbjuder de flesta Bettingsidor med svensk licens snabb inloggning med BankID.”

Vad det innebär är att du som spelare på ett svenskt Spelbolag ofta kan sätta in pengar på Bettingsidor med BankID, få Betting Bonus direkt, och spela utan registrering. Många Bettingsidor erbjuder dessutom snabba uttag med BankID, via betalningsmetoden Trustly eller idag även med Swish, så att du kan få pengarna tillbaka på ditt bankkonto inom 3-5 minuter från att utbetalningen är begärd.

Skulle det vara så att du ej har möjlighet att verifiera dig med BankID eller bankdosa på en Bettingsida med svensk licens så kan identifieringen ske genom att du skickar in en kopia på identitetshandlingar till Spelbolaget, som till exempel personbevis eller kopia på pass eller annan ID-handling. En identifiering kan också ske genom att du besöker en spelbutik tillhörande Spelbolaget, i de fall att det finns, där du kan visa upp identitetshandlingar som registreras direkt i deras system.

✅ Lotteriinspektionen Har Bytt Namn till Spelinspektionen

Spelinspektionen

Den utredning som gjordes av riksdagen inför 2019 kom bland annat fram till att namnet Lotteriinspektionen byts ut till Spelinspektionen. Detta är något som är bra tycker vi då Spelinspektionen är ett väldigt tydligt och relevant namn för en myndighet som ska se över allt spel i Sverige. All licensgivning sköts via Spelinspektionen och det har även inrättas ett råd för spelmarknadsfrågor som består av företrädare från Spelinspektionen, Folkhälsomyndigheten, Finansinspektionen, Konsumentverket, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten.

🚨 Den Svenska Spellicensen innebär hårdare tag mot Matchfixning

Så kallade uppgjorda matcher där man i förväg påverkar resultatet av en match, är något som anses vara ett av de största hoten mot den svenska idrotten idag. Matchfixning involverar ofta kriminella organisationer som manipulerar matcher genom att till exempel muta domare eller lag att prestera på ett visst sätt. Förutom att öka kunskap/medvetenhet om uppgjorda matcher och andra idrottshändelser så föreslog regeringen att Spelinspektionen blir den myndighet som har ansvar över motverkan av matchfixning i Sverige.

🔒 Ett Krav att Ha Bettingsidor med Svensk Licens

De Spelbolag som ej hade skaffat en spellicens efter 1 januari 2019, men ändå fortsätter erbjuda spel i Sverige, blir blockerade och bötfällda från Spelinspektionen. Blockeringen sker genom att man bland annat blockerar betalningsmetoderna så att det ej går att sätta in eller ta ut pengar hos det berörda Spelbolaget. Det är också viktigt att komma ihåg att vinsterna du eventuellt gör ej är skattefria att ta ut från Spelbolag eller Bettingsidor som saknar licens i Sverige. Kortfattat så rekommenderar vi att du endast gör insättning och spelar på Bettingsidor med svensk licens, som har tillåtelse att bedriva verksamhet i Sverige och som följer svenska regler och lagar.

Bästa Bonus med Licens

 1. Snabbare. Hämta Ny Betting Bonus – upp till 2500 kr extra.
 2. Hajper. 100% upp till 1000 kr Odds Bonus till nya spelare
 3. SpeedyBet. 1000 kr Reload Bonus till nya spelare
 4. CampoBet. Gör en insättning med Trustly och få 120 kr Gratisspel.
 5. ComeOn. 1000 kr Freebet i VM-bonus när du spelar för 500 kr.
 6. Coolbet. 500 kr Odds Bonus + 50 omsättningsfria Free Spins.
 7. Lyllo Casino. 500 kr Betting Bonus vid första insättningen.
 8. NoAccountBet. Dubbla din insättning med 2000 kr Bonus.

✅ Kindred Group (Unibet)

I Sverige går Kindred med namnet Spooniker LTD, ett dotterbolag till Kindred. Det är därför Spooniker LTD som är licensierade via Spelinspektionen. Gruppen är ägare till bland annat Unibet och denna stora operatör lyser av trygghet. Kindred Group grundades år 1997 av Anders Ström, så bolaget har många års erfarenhet från Casino-, Betting- och Pokerbranschen.

Helt ärligt är Kindred förmodligen en av de tryggaste spelbolagen som existerar för svenskar, det kan säkert deras nästan 1500 anställda över hela världen vittna om. Kindred Group har sitt huvudkontor på Malta, vilket rankas som den absolut tryggaste platsen att bedriva spelverksamhet på, framförallt för MGA (Malta Gaming Authority) och deras fina arbete. Spelar du hos någon av Kindreds brands, då kan du vara lugn.

Kindred Group Största Brands:

 • Unibet 
 • Storspelare 
 • MariaCasino

Spelbolag Svensk Licens Info:

 • Betalar skatt i Sverige: JA 
 • Svensk Licens: JA 
 • Giltigt till: 2023-12-31 
 • Börsnoterade: JA

Casumo Service Limited (Casumo)

Detta spelbolag grundades år 2012 och har sina högkvarter på Malta, där de också erhållit en licens av MGA (Malta Gaming Authority). Casumo rullade ut en casinosajt i Sverige ganska tidigt, men det dröjde till 2020 innan en deal med operatören Kambi kunde slås igenom, sedermera lanserades en innovativ sportsbook till svenska kunder.

Bolaget har inte rötter i Sverige, men betalar skatt här och har en godkänd licens av svenska Spelinspektionen.

Casumo Service LTD Största Brands:

 • Casumo

Spelbolag Svensk Licens Info:

 • Betalar skatt i Sverige: JA 
 • Svensk Licens: JA 
 • Giltigt till: 2023-12-31 
 • Börsnoterade: NEJ

🦁 LeoVegas Gaming PLC (LeoVegas)

Kungen av mobilcasinon är en av Sveriges största Bettingsidor och även en av de tryggaste. Bolaget LeoVegas Gaming PLC grundades år 2011 av Gustaf Hagman och Robin Ericson i Sverige. Fokus för bolaget har alltid varit innovativa tekniska lösningar, vilket man märker speciellt på att de har ett kontor i Växjö där man plockar upp de smartaste studenterna för att utveckla sina tjänster.

Leo Vegas är ett välkänt spelbolag i Sverige och självklart har de licens och betalar skatt i Sverige. En riktigt trygg spelupplevelse bjuds du på här!

LeoVegas Gaming Största Brands:

 • LeoVegas
 • GoGoCasino
 • Expekt

Spelbolag Svensk Licens Info:

 • Betalar skatt i Sverige: JA 
 • Svensk Licens: JA 
 • Giltigt till: 2023-12-31 
 • Börsnoterade: JA

✳ ComeOn Group (ComeOn, Hajper, Snabbare)

ComeOn Group grundades redan år 2008 och har införskaffat sig stor erfarenhet på den svenska spelmarknaden. Bolaget räknas numera som en av de stora fiskarna och det som startade med sajten ComeOn.com har nu växt och blivit över 20 spelbolag totalt, med mer än 500 anställda världen över. 

ComeOn Group har sedan starten alltid varit snabba på pucken med nya produkter, och att hänga med i den snabbt svängande spelbranschen är något bolaget verkligen lyckats med. Implementering av Betting utan registrering, nya plattformar för flera av deras sajter med mera har gjort att spelarna flockats och känner sig trygga. 

Dessutom så har gruppen samtliga licenser som behövs i Europa för att bedriva spel, skatter betalas i Sverige och Cherry är med på ett stort hörn – vilket skapar ett extra lager av trygghet eftersom att de är en av världens största spel verksamheter. ComeOn Group är definitionen av trygghet!

ComeOn Group Största Brands:

 • Snabbare
 • ComeOn 
 • Hajper
 • Casinostugan
 • Cherry Casino

Spelbolag Svensk Licens Info:

 • Betalar skatt i Sverige: JA 
 • Svensk Licens: JA 
 • Giltigt till: 2025-12-31 
 • Börsnoterade: NEJ (Cherry äger 49% – de är på börsen).

✴ Betsson Group (Betsafe, Betsson)

År 2001 var året då Betsson Group tog första spadtaget och började erbjuda spel till sina kunder. Betsson grundades av svenskarna Fredrik Sidfalk, Anders Holmgren och Henrik Bergquist, där första spellicensen för bolaget kom från London i April 2002.

Sedan dess har Betsson etablerat sig som ett riktigt svenskt Spelbolag med bland annat projekt som huvudsponsor i SHL och andra svenska sporter. Huvudkontoret finns på Malta och förutom svensk licens är de licensierade av MGA (Malta Gaming Authority), en av de tryggaste institutionerna i hela spelbranschen.

Betsson Group Största Brands:

 • Nordicbet 
 • Betsson 
 • Betsafe

Spelbolag Svensk Licens Info:

 • Betalar skatt i Sverige: JA 
 • Svensk Licens: JA 
 • Giltigt till: 2023-12-31 
 • Börsnoterade: JA