Riskfritt Spel

Hem » Odds Bonus 2022 » Riskfritt Spel
18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll |

Riskfritt Spel innebär att du spelar med dina egna pengar, utan att riskera dem då Spelbolaget ger dig en Oddsbonus om du skulle förlora.

Några riktigt bra Bettingsidor ger dig ett Riskfritt Spel istället för en Insättningsbonus. Här nedan ser du hela listan på bästa bettingsidor med riskfria spel 2022.

 Spelbolag med Riskfria Spel – Topplistan 2022

    • Sätt in 200 kr – få tillbaka 100 kr om du förlorar
    • Spelbörs Betting med Trustly
    • Läs mer om Smarkets

Riskfritt Spel – Frågor och Svar

Ett Riskfritt Spel fungerar som en försäkring till ditt lagda spel. Du lägger ett spel som du tror på, och får genast tillbaka dina pengar om du förlorar. Pengarna är ofta utan omsättningskrav, så du kan göra ett uttag eller använda dem vart du vill på spelbolagets Sportsbook.

Absolut, en del Spelbolag väljer att erbjuda ett Riskfritt Spel till alla nya spelare, som Välkomstbonus. Andra riktigt bra bettingsidor kan välja att erbjuda Riskfria Spel inför stora turneringar eller vid stora matcher, så att du kan spela riskfritt till riktigt bra Odds.

Ett Riskfritt spel är alltid bra! Men denna Odds Bonus är särskilt användbar vid stora mästerskap och turneringar, som fotbolls-EM eller VM. Du kan då betta på en underdog eller annat spel med riktigt höga Odds utan att förlora dina pengar vid en förlust.

Det är inte svårare än vid andra Bonusar – gör din insättning med Trustly eller Swish och placera ett spel som uppfyller Spelbolagets minimikrav. Vinner du är pengarna dina direkt, helt utan omsättningskrav och förlorar du får du pengarna tillbaka i form av en Bonus.

Många svenska bettingsidor vill erbjuda det bästa för dig som spelare och ger därför ett Riskfritt spel i form av en Bonus utan omsättningskrav. Övriga spelbolag väljer ofta ett lågt krav, t.ex. x1 eller x2, endast på Bonusen som har krediterats.

Ett Gratisspel är Bonuspengar som du mottar efter att du genomfört ett spel med förbestämda kriterier. Ett Riskfritt Spel är en Bonus som du mottar om ditt lagda spel går förlorat. Vinner du istället ditt spel så behåller du hela vinsten, utan något krav på omsättning.

Idag finns det en stor mängd olika Sportbonusar som diverse bettingsidor väljer att erbjuda. Förutom Riskfria Spel och Gratisspel finns det t.ex. Insättningsbonus, Reload Bonus, Boostade Odds, Förhöjda Odds och olika typer av Bonus utan insättning.

Största fördelen med ett Riskfritt Spel gentemot andra Bonusar är att din insättning inte låses till en Bonus eller några krav. Vinner du direkt på ditt spel är pengarna dina och förlorar du har det Riskfria Spelet ofta lågt eller inget omsättningskrav.

Bettingsidor med Försäkrade Spel

Riskfritt Spel är ett fantastiskt bra alternativ till en klassisk Välkomstbonus, då det tillåter dig att betta utan att riskera dina pengar. Förlorar du ditt spel får du helt enkelt pengarna tillbaka, allt som oftast helt omsättningsfritt, alternativt med ett lågt omsättningskrav. Den här formen av Odds Bonus är otroligt attraktiv för dig som spelare, vilket gör att den dessvärre är ganska ovanlig.

Ändå finns det alltid ett par svenska Bettingsidor som erbjuder dig ett Riskfritt Spel. Extra bra är det med Riskfria Spel när spelbolaget även erbjuder Boostade Odds, då du kan ta ut svängarna ordentligt och spela på extra höga odds med vetskapen om att ditt spel är försäkrat med pengarna tillbaka om det inte går in.

“Det bästa med ett Riskfritt Spel är att du är försäkrad mot en förlust och att dina pengar inte är låsta till någon omsättning, som t.ex. vid en Insättningsbonus.”

Dessutom är det Riskfria Spelet ett perfekt sätt att testa en ny bettingsida som du inte har spelat på tidigare. På många sidor kan du betta utan registrering och göra snabb insättning med Swish så att du snabbt kan komma igång med att testa deras betting och lägga ditt spel. Oavsett resultat av ditt första spel kan du fortsätta att utforska betting utbudet och välja om du vill lägga ett nytt spel eller göra ett uttag med BankID.

Spelbolag kan välja att kalla sina Riskfria Spel något annat, till exempel Försäkrade spel eller Spel utan risk, men det betyder ofta samma sak. Se dock som alltid till att hålla utkik efter att reglerna stämmer överens med ett Riskfritt Spel, dvs. att insättningen inte måste omsättas vid vinst och att summan för insättningen kan tas ut direkt vid förlust, helt utan omsättningskrav.

Kortfattat så är Riskfria Spel mycket åtråvärda och fungerar som en andra chans till ditt först lagda spel. Se det som en försäkring av ditt spel, som kanske gör att du väljer att spela på en underdog med riktigt höga odds!

Bästa Bettingsidor med Riskfritt Spel 2022: 

  • 🥇 Lucky Sports ➡ Bäst Oddsbonusar – få 100 kr tillbaka
  • 🥈 Smarkets ➡ Alltid höga Odds – 100 kr Riskfritt Spel
  • 🥉 Campobet ➡ Snabb betting med BankID – 120 kr Gratisspel

Spela med ett Försäkrat Spel

En form av Riskfria Spel är det som man brukar kunna erhålla då man gör sin första insättning på ett spelbolag, vilket är ett Riskfritt Spel som inte består av några bonuspengar som man spelar för. Istället lägger du ett första oddsspel med dina egna pengar från insättning med BankID och skulle du förlora det bettet så får du de pengar som du har satsat tillbaka och får en ny chans att lägga ett spel. Det innebär att om du förlorar ditt oddsspel så får du ett riskfritt spel, som dock kan ha ett omsättningskrav, men skulle du vinna på ditt första spel så behåller du istället vinsten och får därmed inga pengar tillbaka. Ditt lagda spel är med andra ord försäkrat.

🚨 Olika Typer av Riskfria Spel

Riskfria Spel kan vara mycket bättre än en vanlig Välkomstbonus, som t.ex en Insättningbonus, och är därför ganska ovanliga. En fantastisk sak med Riskfria Spel, som ofta saknas med andra välkomstbonusar, är att de är helt utan omsättningskrav, eller om de har ett så är det ofta väldigt lågt. Även om situationen ser lite annorlunda ut nu med de svenska restriktionerna som endast erbjuder en Betting Bonus per person och spellicens, så är det historiskt sett vanligt att Spelbolag bjuder på Riskfria Spel till befintliga spelare och inte endast som ett varmt välkomnande till nya spelare.

Det är extra vanligt med Riskfria Spel till återkommande spelare på ett Bettingsida i samband med stora mästerskap som fotbolls-EM eller VM, eller då Spelbolaget vill lägga fokus på en viss liga eller en viss sport. Det gör att det inte bara är när du är ny som du kan åtnjuta ett härligt Riskfritt Spel utan omsättningskrav – lyxigt eller hur!

🎁 Riskfria Spel utan omsättningskrav

Ett erhållet Riskfritt Spel är en Bonus som kan användas till att lägga ett oddsspel på valfri marknad och sport. Om du förlorar ditt initiala spel så har du inte förlorat några av dina egna pengar, utan du får istället tillbaka pengarna direkt – med andra ord har du spelat utan risk. Ett äkta Riskfritt spel har inget omsättningskrav utan kan tas ut eller spelas vidare med, helt utan krav och regler.

”Skulle du istället vinna ditt initiala bett så fortsätter du att spela utan bonus och helt utan omsättningskrav.”

Bland de spelbolag som erbjuder Riskfritt Spel med omsättningskrav varierar kravet, men brukar normalt ligga på 1 eller 2 gånger det värde som betalades ut i det Riskfria Spelet. När man ska uppfylla ett omsättningskrav så behöver man oftast lägga oddsspel till ett minsta odds på 1.50 eller liknande, för att spelet ska räknas mot omsättningskravet. När omsättningskravet är uppfyllt, om det finns något, är det fritt fram att göra snabba uttag.

👉🏼 Bettingsidor med Free Bets

Som ett alternativ till ett Riskfritt Spel kan ett Spelbolag ge dig som spelare ett Gratisspel, eller Free Bet som en del Bettingsidor kallar det. Istället för att vara pengar som du mottar om ditt första spel förlorar, så är Gratisspel något som oftast aktiveras efter att du har lagt ett specifikt spel, till exempel att du bettat på en viss omgång i en stor fotbollsturnering, som Fotbolls-VM. Har du bettat till de specifika kriterierna för Gratisspelet så mottar du ett Free Bet, oavsett resultatet på ditt lagda spel.

Precis som vid Riskfria Spel så brukar det stå i Bonusreglerna att du inte mottar något Free Bet om du använder funktionen Cash Out på det kvalificerande spelet. Men till skillnad från ett Riskfritt Spel som ofta är helt utan omsättningskrav så är det vanligare att ett Gratisspel kommer med omsättningskrav och ett minsta odds på t.ex 1.50. Som med alla Betting Bonusar är det viktigt att du har koll på Spelbolagets regler innan du väljer att ta emot en Bonus, så att du inte får några tråkiga överraskningar på vägen.

💰 Cashback är inte riskfritt

En så kallad Cashback Bonus är inte ett originellt riskfritt spel, men är alltid bättre än ingenting. En Cashback Bonus innebär att du spelar för dina riktiga pengar och därefter får du en viss procent tillbaka på de förluster som du har gjort. Dessa pengar kan också ses som ett Gratisspel i och med att man får en andra chans att försöka lägga vinnande oddsspel hos den valda bettingsidan. Oftast brukar dock dessa Cashback Bonusar vara begränsade från 10 procent upp till 30 procent i Cashback på det belopp som du har förlorat när du spelat hos bettingbolaget under en bestämd tid.