Elitloppet är en av världens mest prestigefyllda travtävlingar.

Elitloppet går av stapeln den sista söndagen i maj varje år på Solvalla och i år är datumet 30/5. Bettingsidor.se erbjuder Elitloppet odds på tävlingen och vi jämför odds på Elitloppet 2021 från de största bettingsidorna.

🐴 Elitloppet 2021 kommer att direktsändas i TV4 söndag kl. 20:30 📺

Här hittar du odds på vem som vinner Elitloppet 2021!

🐴 Elitloppet 2021 betting i Sverige

Elitloppet är Sveriges största, mest prestigefyllda travtävlingar och hålls på Solvalla i Sverige, sista söndagen i maj varje år. Det är många spelbolag (Unibet, Bet365, Coolbet, Betsson, LeoVegas, 888sport, mm) som erbjuder odds på Elitloppet 2021 – Solvallas folkfest – på både vinnare och andra intressanta spel som Vinnare av heat 1 och 2, vinnande nationalitet, vinsttid i finalen och mycket mer.

För att kunna spela på odds i Elitloppet krävs det att du har ett spelkonto hos någon av alla bettingsidor. Vi har rekommenderat flera av de största och säkraste bettingsidorna längre ned i artikeln där du får bäst utbud.

Topp 7 Spelbolag med odds på Elitloppet 2021

Bettingsidor - Unibet Bonus

Unibet Bonus

Utan Omsättningskrav – Min Odds: 0

 • Insättning: BankID, Swish, Trustly
 • Sveriges mest Populära Spelbolag

 • Läs mer om Unibet

Bettingsidor - Hajper Bonus

Hajper Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 0

 • Enkel Registrering: BankID, Swish, Trustly

 • Livebetting & Snabba Uttag

 • Läs mer om Hajper

Bettingsidor - CampoBet Bonus

CampoBet Bonus

Omsättningskrav: 5x – Min Odds: 1.50

 • Nytt Spelbolag i Sverige

 • Betting med BankID eller Trustly

 • Läs mer om CampoBet

Bettingsidor - SpeedyBet Bonus

Speedy Bet Bonus

Omsättningskrav: 16x – Min Odds: 1.80

 • Spela utan Konto med BankID

 • Snabba Uttag på 5 Minuter

 • Läs mer om Speedy Bet

Bettingsidor - bet365 Bonus

bet365 Bonus

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditsinsatsen.

 • Betting med Swish & PayPal

 • Världens Största Spelbolag

 • Läs mer om bet365

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Bettingsidor.se - Betsson Bonus

Betsson Bonus

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.50

 • Betting med BankID & Swish

 • Svensk spellicens

 • Läs mer om Betsson

Bettingsidor - Coolbet Bonus

Coolbet Bonus

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

 • Snabba Uttag med BankID

 • Bästa Bettingsidor med Live Odds

 • Läs mer om Coolbet

Bettingsidor.se
Nedräkning till Elitloppet 2021 🐴
0
0
0
0
Dag.
0
0
Tim.
0
0
Min
0
0
Sec

🐴 Elitloppet Betting

Betting på Elitloppet har varit möjligt sedan tävlingen startade och anledningen till att intresset är så stort som det faktiskt är idag. Elitloppet Betting lockar många tusen till Solvalla under helgen som Elitloppet går av stapeln och det gör Elitloppet till en av de största tävlingarna i Europa. Många väljer att spela på ATG:s mycket populära poolspel i form av V75, ett spel som de flesta svenskar någon gång har spelat på.

“Omsättningen är hög när det vankas Elitlopp, med lite tur och en gnutta skicklighet så kan den lycklige bli miljonär.”

Förutom klassiska ATG (som fram till årskiftetet endast erbjöd hästar) så finns det även odds och betting på andra spelbolag. I stort sett alla stora bettingsidor erbjuder odds på Elitloppet i form av spel på vinnare, topp tre, h2h och liknande. Poolspel är det dock inga andra än ATG som erbjuder i dagsläget, vilket gör de absolut störst inom området.

Elitloppet 2021 – Loppinformation

🏁 Distans: 1 609 m

🏇🏻 Kvalifikation: Inbjudna Hästar

🥇 Förstapris: 3 000 000 kr

📍 Travbana: Solvalla, Stockholm

📅 Datum: 30 maj 2021

Allmänt om Elitloppet 2021

Elitloppet 2020 OddsFör att hitta det allra första Elitloppet som genomfördes så får vi ta oss tillbaka hela 67 år i tiden till år 1952. Varje år den sista söndagen i maj så deltar totalt 16 hästar, som kvalificerat sig antingen genom en exklusiv inbjudan eller att hästen vunnit ett speciellt lopp.

“När det väl är dags för Elitloppet så delas de 16 hästarna in i två olika lopp.”

Där går de 4 bästa hästarna i varje lopp vidare till den stora finalen. Vinnaren där har sedan vunnit Elitloppet och därmed också prissumman på hela 3 miljoner svenska kronor. Du kan också vinna $! Spela på Elitloppet 2021 hos Bettingsidor.se.

Spela på Elitloppet 2021

Du kan spela på Elitloppet hos många olika bettingsidor men det du måste tänka på innan du väljer en bettingsida är att kolla två saker. Det första är hur bra utbud spelbolaget har och det andra är att kolla hur höga odds spelbolaget har jämfört med andra spelbolag.

“När du gjort detta kan du spela på Elitloppet och välja ut den hästen du tror vinner tävlingen.”

Om du inte vill spela på Vinnare av Elitloppet så går det också bra att spela på många andra spel som vilka hästar som kommer topp tre eller H2H som innebär att du gissar vinnaren mellan två hästar.

Elitloppet Odds 2021

Oddsen för kommande Elitlopp har precis släppts och bettingsidor i Sverige storsatsar återigen på den stora tävlingen som årligen drar runt 30 000 besökare till Solvalla. Tyvärr, Elitloppet 2021 kommer avgöras inför tomma läktare och helt utan publik.

“Vi har samlat ihop odds från de allra största bettingsidorna i Sverige och gjort en komplett oddsjämförelse där du alltid får de allra högsta oddsen.”

Det är tydligt i vår jämförelse att det skiljer sig mycket från det spelbolaget med högst odds till det med lägst odds. Framförallt när det gäller skrällar, där kan det skilja väldigt mycket som i slutändan kan betyda stora pengar till dig.

Odds vinnare Elitloppet 2021

Inte helt förvånande så är det odds på vinnare av Elitloppet 2021 som står i fokus hos de allra flesta spelarna. Spelet innebär vilken häst som först kommer över mållinjen och har du då rätt så vinner du förhoppningsvis fina pengar. Under förra Elitloppet så spelade många på två av de allra största stjärnorna i travsporten, men förvånande nog så var det hästen Dijon som var först över mållinjen, en häst som kunde spelas till 100.00 i odds före start. Det är också en av de främsta anledningarna till varför Elitloppet är så roligt, alla hästar håller hög klass och även den sämst rankade hästen kan vinna Elitloppet.

Inbjudna Hästar – Elitloppet 2021 – 5/16 31%

Hästar Elitloppet 2021

Allt fler hästar blir klara för Elitloppet genom direkt kvalificeringar eller inbjudningar från arrangören. När Elitloppet går av stapeln så kommer det stå åtta hästar på startlinjen i två olika lopp där de fyra bästa i varje lopp går till den stora finalen.

Kvalheat 1 / Heat Grön / Försök 1 – kl. 17:20

 1. 🐴 Vivid Wise As
 2. 🐴 Sorbet
 3. 🐴 Disco Volante
 4. 🐴 Missle Hill
 5. 🐴 Chief Orlando
 6. 🐴 Milliondollarrhyme
 7. 🐴 Looking Superb
 8. 🐴 Earl Simon

Kvalheat 2 / Heat Blå / Försök 2 – kl. 17:45

 1. 🐴 Elian Web
 2. 🐴 Billie de Montfort
 3. 🐴 Tae Kwon Deo
 4. 🐴 Attraversiamo
 5. 🐴 Cokstile
 6. 🐴 Racing Mange
 7. 🐴 Makethemark
 8. 🐴 Propulsion

Inbjudna Hästar Elitloppet 2021

🐴 Vivid Wise As

Först av samtliga att få sin inbjudan efter att man tog hem Grand Criterium De Vitesse Nice-Matin i Cagnes-Sur-Mer i våras från ledningen före Earl Simon. Personliga rekordet ligger på 1.08,6 över 1609 och Vivid Wise As är riktigt vass över sprinterdistans. Efter incidenter med dåvarande tränare Alessandro Gocciadoro så flyttades hästen till Björn Goop som också kommer att köra i Elitloppet.

Genrepade med en sämre insats i Meadow Roads lopp och tappade travet över upploppet och lämnade ovalen med ett stort frågetecken. Vi får hoppas att Goop får iordning på Vivid Wise As till Mors dag. 

🐴 Elian Web

Vinterns häst som aldrig slutar att imponera, och formen verkar det inte vara fel på. Ledningen har varit ett vinnande koncept och därifrån har man bland annat slagit Propulsion.

Tog även hem årets Paralympiatravet från just ledningen och räkna med att kusken Jorma Kontio kommer att ladda när startbilen fäller in vingarna. Tränaren Katja Melkko visar upp sina hästar i toppskick och det finska ekipaget blir att räkna med i årets Elitlopp.

🐴 Chief Orlando

Sweden Cup-tvåan från förra året fick sin biljett till Elitloppet när han vann The Onions Lopp på fina 1.09.8. Efter en tuff inledningen på snabba 1.06,9 så höll man undan över upploppet före en starkt spurtande Cokstile och insatsen var imponerande. Tillsammans med Rikard N Skoglund i vagnen skulle man värma upp med en seger i Östgöta loppet i helgen men galopperade direkt i starten.

Inte den mest optimala uppladdningen men tränaren Pia Huusari och Chief Orlando får ladda upp hemma på gården fram till sista söndagen i Maj.

🐴 Tae Kwon Deo

Lekte med motståndet från utvändigt ledaren senast och vann på imponerande 1.09,8 över 1609m och tog över banrekordet på Örebro. Det såg långt ifrån slutkört ut och blir ett mycket intressant ekipage. Adrian Kolgjini, son till Lufti Kolgjini, har tagit över verksamheten och detta blir hans första medverkande i Elitloppet som tränare.

Tae Kwon Deo tog hem Sprintermästaren förra året och visade då att man tål att gå två lopp samma dag. Detta blir hans största uppgift i karriären och får ses som en underdog. 

🐴 Missle Hill

Den femårige hingsten efter Muscle Hill står inför sin största utmaning hittills i karriären. Inledde sitt tävlande i USA men finns numera i stall Daniel Redén. Tog hem fyraåringseliten förra året och har inlett året med två mycket fina insatser som gett Missle Hill en inbjudan till årets Elitlopp.

Örjan Kilhströms val i loppet och Daniel Redén är laddad för att hem Elitloppet för första gången i sin karriär.

🐴 Attraversiamo

Har en meritlista utöver det vanliga och när man vann sin årsdebut från dödens i Berth Johanssons Memorial på Umåker var Solvallas sportchef mycket snabb med att bjuda in ekipaget.

Förra årets Derbyvinnare och har innan des även tagit hem Prix Readly Express på imponerande 1.10,5 över medeldistans, ett rekord för fyraåriga hingstar/valacker. Den största egenskapen är vinnarskallen och Attraversiamo ger alltid 105% av sin kapacitet. Laddade upp med en överlägsen seger i Meadow Roads lopp. Tränas av Svante Båth och kommer att köras av Erik Adielsson.

🐴 Looking Superb 

Det blev en snöplig galopp i förra årets upplaga av Elitloppet men nu är Looking Superb åter med och ska visa det hästen inte lyckades med förra gången. Det var många besvikna när galoppen kom då hästen hade haft ett fint år med flertalet miljoner intjänat.

Hästens finaste merit är när han sprang hem Prix de l’Atlantique för bara en månad sedan vilket är ett rejält styrkebesked inför Elitloppet 2021.

🐴 Makethemark

Makethemarks debut i Elitloppet gick inte av för hackor under förra året och slutade på en fin tredjeplats i det tuffa startfältet. Hästen har så långt haft en mycket fin karriär där stora tävlingar och fina pengar sprungits in. Eller vad sägs om Jubileumspokalen med miljonen i pris, finska tävlingen St Michel eller den hedrande andraplatsen i Åbys Stora Pris.

Bara under förra året drog sjuåringen in strax under fyra miljoner kronor. Experterna tror hårt på hästen trots att förra starten inte var den mest lyckade där hästen inte slutade topp tre.

🐴 Cokstile

Efter att ha stått över ett år så är Cokstile tillbaka och Solvallas sportchef säger att hästen är bättre än någon gång tidigare. Den sjuåriga hingsten tränas idag av ett italienskt team med Spagnulo i spetsen och man hade ett lyckat fjolår med fyra segrar på raken, och stora prispengar sprangs in.

Även 2021 har varit ett mycket lyckat år för Cokstile där han stått för flera fina prestationer och vann det senaste loppet storstilat.

🐴 Sorbet

Sorbet som tränas av Daniel Redén kvalade in till Elitloppet på egen hand för andra året i rad. Nioåringen hade inget lyckat lopp i Elitloppet föregående år men har deltagit i flera stora tävlingar under de senaste året och har haft en fortsatt fin prestation. Årsdebuten tog hästen hem på 1.09.8 på Eskilstuna vilket också är Sorbets rekord. 

Sorbet har tidigare vunnit flera fina tävlingar med nästan en halv miljon i förstapris, bland annat H.K.H. Prins Daniels och Prix Hersilie i Frankrike.

🐴 Earl Simon

Den för dagen som är favorit till att ta hem Elitloppet 2021 efter sin överlägsna vinst i Prix Des Ducs de Normandie i Caen. Han städade av den franska eliten och var ensam över upploppet.

På meritlistan finns seger från Prix Octave Douesnel och en tredjeplats i Europaderbyt 2018.

På 33 starter har han slutat som segrare hela 15 gånger och med sina 855 000 euro på kontot så kommer det bli mycket intressant att se han på en svensk bana för första gången i karriären.

🐴 Racing Mange

Tog sig in till Elitloppet via vinsten i Prins Daniels lopp i lördags 23 maj. Racing Mange och Joakim Lövgren tog sig till ledning i första sväng och stannade där hela vägen in i mål före en starkt spurtande Conrads Rödluva.

En stenhård häst med härlig teknik – spårade runt om nya rekordtiden 1.09,7 över korta distansen – Racing Mange fick sin inbjudan och kommer starta söndag eftersom segraren i loppet (STL Gulddivisionens final på Gävletravet) direktkvalificerar till Elitloppet 2021.

Kusk och tränaren Joakim Lövgren har tidigare vunnit Elitloppet med Brioni, och även om Racing Mange anses ha minst chans i fältet så önskar nog Joakim Lövgren att 2011 ska upprepa sig.

🐴 Propulsion

Har vi inte sett på banorna sen Prix’d Amerique i Januari och det var länge oklart om en av Sveriges bästa hästar skulle komma till start i årets Elitlopp.

Propulsion har sen tidigare testat Elitloppet hela fyra gånger men har inte lyckats sätta pricket över i:et.
Det som sätter ner chanserna är hans svagheter från start och Propulsion tappar alltid mark från start, och nu drog han spåret längst ut på vingen och kommer hamna bland de sista och då blir det tufft att ens ta sig vidare till final.

🐴 Milliondollarrhyme

Underdogen förra året som tog sig till final och avslutade året med att vinna SM överlägset på Åby. Går fortfarande med vanlig sulky och det finns många andra växlar som Fredrik B Larsson ännu inte har ryckt.

Året inleddes med en stark årsdebut men följdes upp av en sämre prestation. Senast i Meadow Roads lopp satt man fast och det räckte lyckligtvis till en biljett.

🐴 Disco Volante

Har varit igång under vintern och levererat under en längre tid. Stefan Melander har gjort ett starkt jobb med honom och han håller formen och stilen betydligare bättre och längre nu än tidigare regi.

Lever på sin startsnabbhet och ses som spetsfavorit i sitt försök och därifrån bör man ta hand om en finalplats.

🐴 Billie de Montfort

Tufft sto som mött de bästa nere i Frankrike och tjänat fina pengar. Har hela 22 miljoner på kontot och det är vassa papper för ett sto.
Hon är dock nio år nu och har endast vunnit en gång de senaste fyra åren och hon behöver sin resa för att räcka till här.

Är startsnabb och fick ett bra läge bakom bilen, och med sin tre uppbyggande lopp i Sverige är hon redo för en stark insats med Gabriele Gelormini i sulkyn.

Inbjudna Hästar som Tackat Nej

🐴 Dijon: förra årets vinnare kommer att avstå att delta i Elitloppet 2021.

Elitloppets Historia

Elitloppet eller Solvallas internationella elitlopp som det först kom att kallas avgjordes redan 1952 vilket talar lite för hur anrik tävlingen faktiskt är. Tävlingen kördes till en början för att uppmärksamma att travbanan Solvalla fyllde 25 år och den västtyska hästen Permit vann det prestigefyllda loppet.

De första åren var det främst inhemska hästar som ställde upp i tävlingen, men ju mer tävlingen spred sig desto mer internationella hästar kom på besök. I början av år 1960 kom bland annat några franska hästar och fullständigt malde ned Sveriges bidrag till tävlingen. Det dröjde faktiskt till år 1970 innan några svenska hästar fick chansen att vinna igen efter ett antal år utan framgångar.

 • 2000 – Victory Tilly
 • 2001 – Varenne
 • 2002 – Varenne
 • 2003 – From Above
 • 2004 – Gidde Palema
 • 2005 – Steinlager
 • 2006 – Conny Nobell
 • 2007 – L’Amiral Mauzun
 • 2008 – Exploit Caf
 • 2009 – Torvald Palema
 • 2010 – Iceland
 • 2011 – Brioni
 • 2012 – Commander Crowe
 • 2013 – Nahar
 • 2014 – Timoko
 • 2015 – Magic Tonight
 • 2016 – Nuncio
 • 2017 – Timoko
 • 2018 – Ringostarr Treb
 • 2019 – Dijon

? Sverige Sverige = 24

? Frankrike Frankrike = 23

? Italien Italien = 9

4.  Tyskland Tyskland = 5

5. USA USA = 3

6. Norge Norge = 2

7. Kanada Kanada = 2

Elitloppets upplägg

Elitloppet är främst ett så kallat inbjudningslopp där arrangören bjuder in 16 hästar som man anser stuckit ut. På senare tid har man även adderat att några hästar blir direktkvalificerade genom att vinna utvalda tävlingar, som bland annat Olympiatravet.

Väl på Elitloppet så delas hästarna in i två olika lopp där de fyra bästa går vidare till den stora finalen som hålls samma dag, men några timmar senare.

“Det finns också fördelar att komma bra till i kvalet då tränaren får välja spår tidigare än de som kommit efter.”

Prissumman är också något flitigt diskuterat och uppmärksammat, vinnaren av Elitloppet får nämligen hela tre miljoner kronor. Det kan jämföras med de 30 000 kronorna som låg i potten de första åren tävlingen skulle genomföras. Detta gör Elitloppet extra eftertraktat då alla vill åt de stora pengarna.

Placering = Pris (kr)

🥇 1 = 3 000 000

🥈 2 = 1 500 000

🥉 3 = 750 000

✔ 4 = 375 000

✔ 5 = 175 000

✔ 6 = 100 000

✔ 7 = 60 000

✔ 8 = 40 000

Odds på Elitloppet 2021

Alla bettingsidor på den svenska marknaden erbjuder odds på Elitloppet inför årets tävling. Eftersom tävlingen växt sig så stor i Sverige så är det ett av de mest populära evenemangen att spela på under maj månad. Även om antalet åskådare på plats minskat något de sista åren så har ändå spelandet hållit i sig. Många spekulerar i att TV-sändningarna blivit så proffsiga i att vissa väljer att skippa resan och istället se allt från soffan, vilket också är fallet för fler sporter som bland annat ishockey.

“Det finns egentligen två alternativ för dig som vill spela på Elitloppet 2021 odds.”

Antingen så spelar du på något av ATG:s poolspel som bland annat V75 eller Dagens Dubbel, där går det att vinna riktigt stora pengar med rätt skrällar. Du kan även spela på vinnare eller en häst att komma topp tre, och detta går att göra hos så gott som alla spelbolag. Fördelen med att spela på andra spelbolag än ATG vid dessa spelalternativ är att du kan få fasta Elitloppet Odds. Oddset kan alltså inte ändrats efter att du väl lagt spelet.

Unibet odds Elitloppet

Ett spelbolag med Elitloppet är ett av Sveriges största spelbolag som har Unibet odds Elitloppet 2021. Här kan du spela på vinnare och topp tre, bara föra att nämna några av alternativen. Unibet odds Elitloppet har erbjudits under flera år och det är väldigt populärt att spela här eftersom Unibet erbjuder fasta odds. Oddsen på Elitloppet riskerar därmed inte att ändras efter att du lagt ditt spel. Det vill säga att om du hittar ett bra odds och placerar spelet idag, så kan inte oddset sänkas på din kupong trots att oddset sjunker.

Fasta odds Elitloppet

Fasta odds Elitloppet har blivit väldigt populärt av den anledningen att bland annat ATG endast erbjuder rörliga odds. Om du lägger ett spel på en häst att vinna till låt säga oddset 5.00, så riskerar oddset att sänkas fram till när loppet väl startat. Det kan inte ske på andra spelbolag som erbjuder det som kallas fasta odds Elitloppet, när du väl placerat ditt spel så kan oddset inte förändras.

Betta på Elitloppet 2021

Att betta på Elitloppet 2021 har blivit otroligt populärt och evenemanget klassas idag som ett av de främsta evenemangen att betta på. Elitloppet har länge varit en höjdpunkt för alla travintresserade bettare men har på senare år även nått ut till de som inte är lika intresserade av trav. Troligen beror detta på att Elitloppet odds har släppts på andra spelbolag än ATG och att fler spelare därför fått upp ögonen för evenemanget. Att betta på Elitloppet är roligt men också svårt för gemene man, då trav är en komplicerad sport som kräver kunskap.

Vem vinner Elitloppet 2021?

En fråga som många ställer sig är vem som vinner Elitloppet 2021 och det finns inga riktigt bra svar på det. Det är många bra hästar med i Elitloppet och det är ofta rätt svårt att hitta vinnaren, eftersom alla är på en jämn och hög nivå. Dessutom spelar dagsform stor roll för hästarna och även förutsättningarna i form av bana och väder. En favorittippad hästs chanser kan snabbt raseras om banan genom vädret ändras eller om hästen inte är på humör vid uppvärmningen.

“Det bästa tipset för att ta reda på vem vinner Elitloppet 2021 är därmed att göra en noggrann bakgrundskoll långt före loppet så att du har något att utgå från.”

Genom att exempelvis läsa på vad kuskar, tränare och experter säger. När det sedan väl är dags för själva Elitloppet så får du den aktuella dagen ta in alla förutsättningar och göra en ny analys, med din första analys som utgång. Om du själv inte har kunskapen så kan du läsa vad experterna har att säga, bland annat på Bettingsidor.se som erbjuder analyser och speltips på Elitloppet.

🐴 Finalheat 1 / kl. 20:30 – TV4 📺

1. 🐴 Racing Mange – Odds: 7.75

2. 🐴 Earl Simon – Odds: 2.75

3. 🐴 Cokstile – Odds: 4.65

4. 🐴 Missle Hill – Odds 25.00

5. 🐴 Sorbet – Odds: 27.00

6. 🐴 Propulsion – Odds: 4.65

7. 🐴 Milliondollarrhyme – Odds: 12.75

8. 🐴 Attraversiamo – Odds: 30.00

Elitloppet 2021 Final

Hitta oddsen hos respektive spelbolag

Det är inte alltid enkelt att hitta hur man spelar på odds på Elitloppet. Följ vår Elitloppet 2021 guide, som vi kommer publicera så fort som vi får mer information om alla hästar, för att snabbt och enkelt hitta oddsen. :

 • Unibet: Trav –> Elitloppet 2021 –> Spela
 • Bet365: Trav –> Elitloppet 2021 –> Sverige –> Spela
 • LeoVegas: Trav –> Elitloppet 2021 –> Spela