Bästa Bettingsidor med Odds på Basket

Hem » Oddsjämförelse 2023 » Bästa Bettingsidor med Odds på Basket
18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betting på basket har funnits länge och det är idag en sport som blir mer och mer populär att spela på i Sverige. Många bra Bettingsidor adderar basket till sitt spelutbud och fler matcher dyker upp från flera ligor och turneringar.

Här hittar du vår lista över bästa Bettingsidor med Basket Odds 2023:

Bästa Spelbolag för Basket 2023

 1. 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.seSpelinspektionen.se, spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här.
  • Sveriges bästa odds via spelbörs
  • Betting med Trustly och MasterCard
  • Läs mer om Betfair


Om Basket

Basket är en av världens absolut största sporter och runtom i världen finns det hundratals miljoner utövare. Den första officiella basketmatchen tros ha ägt rum redan år 1891 och sporten uppfanns av James Naismith.

Basket är den 9:e största sporten i världen.

Trots det så är sporten inte särskilt stor i Sverige jämfört med många andra länder vilket kan ha att göra med att sporten inte kom till Sverige förrän dess att några lettiska flyktingar introducerade sporten efter kriget. Det fanns även tidigare i liknande former men som dock inte kan klassas som ren volleyboll, som exempelvis korgboll.

En anledning till det skulle kunna vara att det enda proffset i NBA från Sverige Jonas Jerebko har fått en hel del publicitet. Med andra ord har sporten hamnat på kartan i Sverige och trots att vi är långt ifrån de bästa länderna så är sporten i landet åtminstone på uppgång.

basket odds

Basket som sport i Sverige

En anledning till att sporten växt till sig rejält inom Sveriges gränser skulle kunna vara att det enda proffset i NBA från Sverige Jonas Jerebko har fått en hel del publicitet. Med andra ord har sporten hamnat på kartan i Sverige och trots att vi är långt ifrån de bästa länderna så är sporten i landet åtminstone på uppgång.

Idag finns närmare 50.000 spelare och 370 basketföreningar i Sverige.

Basketen har dessutom blivit väldigt viktig och populär för att intregera alla flyktingar som under de senaste åren kommit till Sverige. Alla vill inte spela fotboll som brukar vara den vanligaste sporten och ishockey går sällan hem av kulturella skäl. Därför har basketen kommit att bli viktig för detta ändamål och det skulle kunna bidra till att ta basketen i Sverige till nästa nivå.

Basket Betting i Sverige

På de flesta Spelbolag i Sverige så går det att betta på basket, på både ligor och mästerskap. Utbudet på basket är dock sällan riktigt brett utan fokuserar på de allra största ligorna, vilket är en väldigt stor skillnad mot sporter som fotboll och ishockey. På basket går det att spela på flera olika marknader men de mest populära är vilket lag som vinner och spel på antalet mål följt av periodspel.

De flesta bettingsidor i Sverige erbjuder Basket odds.

Det är få matcher som sänds i TV för den som vill följa matchen som man spelat på. Däremot finns det flera bra streams hos spelbolagen som sänder mycket från de största ligorna. Vanligtvis behöver du endast ha ett konto för att du ska få se matchen gratis.

Odds på Basket

Inom basket så finns det många ligor men enbart ett fåtal av dessa är populära att spela på vilket har gjort att spelbolagen sällan har många ligor att välja på. NBA, BBL i Tyskland och den svenska basketligan är egentligen de generella ligorna som svenskarna spelar på i dagsläget. Alla ligor kan spelas på genom livebetting under match, innan match, eller som vinnare på en hel turnering.

Bortser man från NBA så är det också populärt att betta på Champions League odds inom Basket.”

Att spela på basket är väldigt enkelt och fungerar på samma sätt som att lägga bett på fotboll eller som vilket sport som helst. Tänk dock på att det finns mycket information att ta del av som kan vara viktig för utgången av ditt spel. Se därför alltid till att läsa på så mycket som möjligt inför att du placerar ett spel på basket Odds.

Spelbolag med Basket Odds

Något mer som är bra att tänka på är att välja ett Spelbolag som erbjuder de funktioner som är viktiga för dig. Exempelvis om snabba uttag är väsentligt för dig så ska du självklart välja en Bettingsida som erbjuder det. Detsamma gäller exempelvis betting med BankID utan registrering, insättningar med Trustly eller Swish, Bet Builder eller Cash-Out.

Därför är det viktigt att Spelbolaget du väljer erbjuder de funktioner som är viktiga för dig, för att du ska ha en så bra spelupplevelse som möjligt. Nedan listar vi fem sajter som är riktigt bra på Basket odds.

Bästa Bettingsidor med Odds på Basket:

 • SpeedyBet. Bra NBA odds.
 • Betinia. Livebetting på stora ligor.
 • Expekt. Alltid riktigt höga Basket odds.
 • Unibet. Brett spelutbud på Basket.
 • MrGreen. Bäst odds på Basket enligt oss.
basket betting