Hem » Betting

Betting

Kommersiellt innehåll

Det finns idag en mängd olika egenskaper för göra sin betting-upplevelse bättre. I Betting Center så har vi på bettingsidor samlat åtta sådana fantastiska funktioner som spelbolagen med svensk licens erbjuder till sina kunder.

På denna sida och genom att klicka på respektive ikon nedanför denna text så hittar alla läsare mängder av information, bonusar och topplistor bland spelbolag med bland annat Snabba Uttag, Betting Utan Konto, Livebetting, Livestreaming och mycket annat – häng med nedan!

Bettingfunktioner 2024

Betting med Snabba Uttag

En funktion som verkligen revolutionerat spelmarknaden är de snabba uttagen med BankID som väldigt många bettingsidor på den svenska marknaden erbjuder. Med snabba uttag så menar vi kort och gott att det inte ska vara någon väntetid på att pengarna ska skickas från ett spelbolag mot ditt bankkonto – efter det så ska cash finnas där inom 15 minuter.

Sedan det blev lagligt tillåtet att verifiera sin identitet via BankID så kunde också många sajter skicka vinstpengar inom några minuter till en spelares bankkonto – sedan gör betalningsmetoderna TrustlySwish eller Zimpler så att pengarna dyker upp direkt utan väntetid. 

⭐️ Bettingsidor Snabba Uttag – Fördelar:

 • Pengarna skickas omgående efter begärt uttag.
 • Få vinsterna på personliga banken inom 15 min.
 • Slipp skicka in personliga KYC-dokument.
 • Ingen väntetid på 1-7 bankdagar som förr.
 • Otroligt snabbt & smidigt att betta online.
Bästa Betting Online

Snabba uttag-egenskapen är ett viktigt verktyg för en smidigare spelupplevelse och har även gjort det möjligt att betta med en odds bonus utan att behöva skicka in verifieringsdokument, vänta i flera bankdagar på sina pengar, samt ingen mer väntan på att en finansavdelning ska godkänna att pengarna skickas.

Det är faktiskt den berömda Pay n’ Play-funktionen som möjliggör fria överföringar utan väntetider och gör att snabba BankID uttag erbjuds. Vi är otroligt tacksamma att den finns då hela upplevelsen med bettingsajter numera är mycket mer positiv från spelarens synvinkel.


Betting Utan Registrering

Att betta utan konto är riktigt smidigt och enkelt. För att kunna spela utan registrering så krävs det egentligen enbart ett svenskt personnummer och en BankID-app – detta tack vare den svenska spellicensen som introducerades 2019. 

Med betting utan registrering så menar vi egentligen att man slipper gå igenom en lång process att fylla i personliga uppgifter – istället så fyller man enbart i sitt personnummer vid skapande av ett konto och sedan bekräftar sin identitet via BankID. Spelbolagen som erbjuder betting utan konto hämtar då dina uppgifter från offentliga register från skatteverket och ett konto i ditt namn skapas utifrån det. Sedan är kunder helt redo för betting på odds!

“Betting utan registrering innebär att man öppnar ett konto med BankID.”

Att betta utan konto är otroligt smidigt, snabb och enkelt. Det behövs enbart de två sakerna vi nämnde ovan och sedan är man redo för action hos ett av alla spelbolag med spela utan konto-funktionen. En riktigt bra egenskap av de moderna spelsidorna.


Svensk Spellicens

Regleringen av den svenska spelmarknaden som trädde i kraft 1 januari 2019 innebar att alla bettingsidor som ville bedriva verksamhet mot svenska kunder lagligt var tvungna att införskaffa sig en svensk spellicens. Alla spelbolag som innehar en svensk spellicens kan man hitta här och alla dessa sajter är 100% trygga då de bevakas av spelinspektionen, måste följa mängder av lagar och betalar skatt i Sverige.

“Enligt den svenska spellicensen så måste spelbolag följa en hel drös av lagar och regler för att få bedriva verksamhet inom Sveriges gränser.”

En svensk spellicens är ett nummer som alla bettingsidor den svenska staten anser vara trygga blir givna. Ett spelbolag som vill öppna dörrarna i Sverige får en lista av myndigheten som inspekterar och alla de stegen måste följas till punkt och pricka för att man ska få spellicensen – har en sajt inte ett licensnummer då är sajten olaglig och ej skattefri. 

Varje licensnummer har ett startdatum och ett slutdatum – efter det måste licensen förnyas. Detta skapar en väldigt trygg och säker marknad för kunder och man kan lita fullt ut på att spelbolaget inte kommer luras.

🏅 Bästa Spelbolagen med Licens:


✅ Skattefria Vinster

Något som är väldigt sammankopplat med den svenska spellicensen är det faktum att alla spelbolag som innehar licensen också är bettingsidor utan skatt. Det enda kravet som finns från regeringen på svenska spelare är att man väljer ett av de spelbolagen som innehar licens för att slippa skattmasen vid årsskiftet. Spelar man istället hos spelbolag utan svensk licens, då tillkommer det skatter som ska betalas av spelaren.

“Alla spelbolag med svensk licens är också helt befriade från skatt för kunder som vinner pengar.”

Spel har egentligen alltid varit skattefritt för svenska spelare, till skillnad från till exempel Tyskland. Men i och med den nya lagföringen som introducerades år 2019 så fick vi det svart på vitt att skatt betalas om licens saknas – så välj alltid ett spelbolag ur våra listor. Vi samarbetar enbart med licenserade lagliga sajter.


Bästa Spelfunktioner

När du letar efter en svensk Bettingsida att betta på finns det en del spelfunktioner att hålla utkik efter. Det finns funktioner som fungerar mycket likvärdigt hos de olika bolagen, och så finns det funktioner som är otroligt mycket mer utvecklade hos en del operatörer. Det finns funktioner, som exempelvis Live Betting, som alla Spelbolag 2024 erbjuder och så finns det funktioner, som exempelvis Livestream, där du måste välja omsorgsfullt för att hitta rätt. Här nedan listar vi några av de viktigaste och bästa spelfunktionerna som du kan utgå ifrån när du väljer bland bästa Bettingsidor i Sverige.

⚽️ Livebetting

Alla bettingsidor i dagens läge erbjuder alltid livebetting på odds – så var inte fallet förr när spelbolagen lanserades online. Live betting på odds innebär att man spelar på någon marknad mitt under att matchen i fråga spelas. Det kanske står 0-0 i en fotbollsmatch som pågått i 30 minuter – då kan kunder betta på den matchen trots att “spelstopp” redan varit. 

“Livebetting på odds betyder att man spelar på en match medans den pågår.”

Livebetting hos spelbolag som erbjuder det (alla) är otroligt spännande, och det finns flera stora fördelar med att spela live under matchen istället för innan. Som kund så får man chansen att först se hur matchen utvecklas innan man investerar, och man kan även vänta in ett mycket högre odds om man har is i magen. Eller varför inte trycka in en peng på att favoriten vänder matchen till bättre värde efter ett tidigt underläge? Fördelarna är många med live betting.

⭐️ Livebetting Bettingsidor – 6 Fördelar:

 • Mer action på kortare tid.
 • Kan utnyttja matchbilden.
 • Man har mer information.
 • Högre odds om man väntar.
 • Mer spännande än pre-match.
 • Tillgång till “action betting”.

📺 Livestreaming

Att kunna livestreama sport gratis medans man har spelat på matchen i fråga höjer alltid spänningen rejält. Som tur var så finns det en hel drös med spelbolag som erbjuder stream. Livestreaming hos bettingsidor innebär att det bolaget som du spelar hos också erbjuder en play-funktion, där sport från flera olika länder och sporter visas – helt gratis om man har pengar på sitt spelkonto. Vanligtvis så räcker det att ha minst 1 kr på spelkontot eller minst ett placerat spel de senaste 24 timmarna så har man fri tillgång i mobil och dator.

“Allt från Baseball till Hockey, Fotboll, Tennis och Basket streamas kostnadsfritt hos mängder av sajter som erbjuder odds.”

Livestreamad sport gratis hos spelbolagen som erbjuder det ger inte bara spelare en stor visuell fördel sett till upplevelsen, det ger också en stor fördel när det kommer till att livebetta på matcher som man annars inte hade kunnat få se matchbilden i. Det finns gott om riktigt bra bettingsidor med livestreamad sport – nedan listar vi våra favoriter med streaming:

 • Bet365
 • Unibet
 • Snabbare
 • Hajper
 • Betfair
 • Betsafe
 • Betsson
 • Nordicbet

👷🏼‍♀️ Bet Builder

En rolig produkt som massor av spelbolag erbjuder är möjligheten att bygga ihop egna spel i en och samma match. Bet Builder bettingsidor är en riktigt rolig spelvariant där kunder kan snickra ihop flera olika resultat i samma match, som till exempel hörnor, kort, mål och straff. En spelbyggare som det också kallas, har växt lavinartat de senaste åren och när en ny bettingsida lanseras nuförtiden så är det nästan alltid med en Bet Builder på sidan. 

Den stora charmen är nog att även om utbudet för dagen är skralt, så kan man få ett högt Bet Builder odds och kamma hem en storvinst utan att göra en omöjlig kombo med 5+ matcher.

Så Fungerar Bet Builder:

 1. Signa upp hos ett spelbolag med Bet Builder.
 2. Gå in på fotbollsmatch du vill spela på.
 3. Tryck på funktionen i odds menyn.
 4. Kombinera ihop alternativen som känns bra.
 5. Välj insats och placera spel.
 6. Njut av ett riktigt högt odds och jaga storvinst.

Innan Spelbyggare blev en grej så var det i stort sett alltid så att man enbart kunde välja en utgång per match. Även om du trodde på att till exempel Arsenal skulle göra fem mål och skapa över sju hörnor så gick det inte att kombinera – nu går detta.

För det mesta så gäller Bet Builder enbart på fotbollsmatcher, även om flera även har Baseball och Hockey. Hos vissa bettingsidor som till exempel Unibet och LeoVegas så kan man kombinera en spelbyggare i en match med en spelbyggare i en annan match – något som skapar ett massivt odds. Prova den otroligt roliga funktionen själv!


💰 Cash-Out

Att kunna sälja sina spel (casha ut) mitt under brinnande action är ett riktigt bra verktyg som många av sajterna i Sverige kan erbjuda sina kunder. Spelbolag med cash-out innebär en odds sida som låter sina kunder stänga ett spel för en viss summa pengar innan matchens slut – detta för att säkra upp en vinst. 

”Att kunna casha ut ett spel är ett riktigt bra verktyg.”

Det finns flera olika anledningar till varför man skulle vilja stänga ned ett spel innan slutresultatet. Det kan bland annat vara någon av följande anledningar som gör att du vill casha ut:

 • Orolig för att ett sista minuten mål ska spräcka ditt bet?
 • Matchbilden har ändrats och du tror inte längre på laget?
 • Ditt spel känns kört och du vill rädda alla kronor som kan räddas?
 • Har en nyckelspelare skadat sig på uppvärmningen?
 • Behöver du få in pengar snabbare för att placera livebet?

Sälj då av spelet och få betalt DIREKT av spelbolaget.

Noterbart är att man kan sälja för antingen mindre än sin insats, men också nästan för hela totalt vinsten. Allting beror på hur bra ditt spel ser ut. Spelbolaget gör en bedömning av hur mycket ditt spel är värt i detta nu, tar ut en viss marginal, sedan ges kunden ett erbjudande. 

Har du till exempel spelat på Man United vinst och laget leder med 3-0 i paus, då kommer du erbjudas att casha ut nästan hela totala vinsten. Men skulle du ha spelat på under 3.5 mål i samma match och det står 3-0 i paus, då kanske du blir erbjuden något i stil med halva insatsen tillbaka eftersom att ditt spel förmodligen kommer förlora.


Jonas

Jonas Svanberg

Administratör & E-sport expert på bettingsidor.se

Läs mer om oss


Jonas är administratör och ansvarar för det kommersiella innehållet på bettingsidor.se. Han kommer från e-sports-branschen men har alltid haft ett brinnande intresse för sport & betting och har många års erfarenhet från spelbranschen.

Han har ett enormt fotbollsintresse och en god insikt i de största ligorna i europa. Han har även bra koll på stora event så som Melodifestivalen, Eurovision, mästerskap i fotboll, handboll, hockey och mycket mer.