Hem » Betting Guide

Betting Guide

Kommersiellt innehåll

Vi på Bettingsidor.se är experter inom betting och spel på nätet. Här har vi tillsammans med våra experter skapat en komplett guide för betting för både nybörjare och avancerade spelare. Ta hjälp av guiden nedanför om du vill börja spela, söker efter tips i allmänhet, vill lära dig betting-strategier eller bara känner för att lära dig något nytt om odds.

Vanliga frågor kring betting & spel på nätet

Det första du ska göra är att välja ett spelbolag som faller dig i smaken. Därefter surfar du in på sajten via din dator eller mobila enhet. Registrera ett konto och gör en första insättning med en betalningsmetod som passar dig. Aktivera en oddsbonus för bästa möjliga förutsättningar och börja utforska sajten du har valt.

En oddsbonus är ett tillskott till spelkassan som du kan använda för betting online. Det är en summa eller ett spel som adderas till spelkontot och gör att du kan utforska sajtens funktioner på bästa sätt, samtidigt som du kan bygga upp ditt saldo. Din oddsbonus kan även benämnas som välkomstbonus eftersom det är en form av gåva för nya spelare.

Bland mer populära sporter för betting hittar du fotboll, tennis, basket och ishockey. Beroende på årstid och om det är någon stor liga eller turnering som pågår kan utbudet variera. Andra sporter som du ofta hittar i utbudet är bordtennis, rugby, volleyboll, handboll och vintersport.

Ja! Funktionen att spela medan en match pågår heter livebetting. Det är en funktion som mer eller mindre samtliga bettingsidor erbjuder. Här får du möjligheten att kombinera din analys som du gör på förhand med händelser från den faktiska matchen. Oddsen skiftar utifrån det som händer i matchen och du kan placera ett spel hela vägen fram till matchens slutminuter.

Flera spelbolag ger dig tillgång till direktsänd sport direkt via sajten eller appen. Utbudet av matcher varierar både vad gäller sporten och vilka tävlingar det gäller. Du kan bland annat streama fotboll, tennis, basket och bordtennis. Streamad sport hos spelbolag kostar ingenting extra och kräver bara att du har ett spel igång eller ett saldo på ditt spelkonto.

Detta är funktioner som du kan använda för att optimera din betting. En bet builder är en spelbyggare via vilken du kan sätta ihop ett kombinationsspel med odds från en och samma match. Med cash out har du möjligheten att stänga ett spel innan det är avgjort, antingen för att säkra en del av vinsten eller minska förlusten. En odds boost är en funktion för högre odds på utvalda matcher.

Den svenska spellicensen är ett krav för alla spelbolag som riktar sig mot svenska spelare. För att tilldelas en licens krävs det i sin tur att aktören uppfyller en rad olika krav. Bland annat kan bettingsidor med svensk licens endast erbjuda en bonus per spelare, ett av många steg för en säkrare marknad.

Det bästa tecknet är att det är en bettingsida som har en svensk licens. En svensk licens får bara spelbolag som uppfyller kraven som finns kopplat till din säkerhet och trygghet som spelare. Du vill kunna spela med BankID som verktyg för verifiering samt med snabba och smidiga betalningsmetoder för insättningar samt uttag.

Betting Guide 2024

Precis som med alla saker du gör i livet så finns det olika svårighetsgrader. Ska du klättra i berg så börjar du inte med Kilimanjaro och ska du resa så kanske en tågtur till Danmark kommer före en 12-timmars flygning till Bahamas när du är nybörjare. Betting fungerar till stor del på samma vis, även om de flesta personer inte tänker så. Det finns olika nivåer på allting du gör i livet och en bristvara inom betting-världen är helt klart tillgång till bra information för olika typer av spelare i olika stadier av sin betting-resa.

Av den enkla anledningen så vill vi på Bettingsidor.se ge dig en inblick i de olika svårighetsgraderna kring sportspel med hjälp av en guide för betting och skola i spel som är uppdelad på tre nivåer. vi har en guide för nybörjare som aldrig spelat förut, informationen där är riktad till dig som inte vet hur det är att spela för riktiga pengar och är sugen på att pröva lyckan.

Steg två i vår betting-guide är främst ämnad till spelaren som har koll generellt. Kanske kör du något stryktips på lördagar och lämnar in en lången här och där när dina favoritlag spelar, men nu känner du att du vill utvecklas lite och ta nästa steg.

Sist men inte minst så kommer steg tre, främst riktat till självutnämnda proffsspelare som redan anser sig vara en expert inom spelvärlden. Om du vill fördjupa dig i betting och öka din kunskap så är detta rätt för dig!

betting guide 2023

Sveriges Bästa Betting Guide – Oavsett Nivå

Vilken level är du på? Det är något du kanske inte hört när du snackar betting med polarna. Betting är ett spel. Inte som Minecraft eller CS:GO odds, men undermedvetet så spelar du på en viss level varje gång du placerar ett bet. Startar du en match på FIFA så väljer du svårighetsgrad innan kickoff, det gör du vid placering av ett sportspel också. För att kunna hantera spelbörsen på Betfair så krävs det att du förstår betting på avancerad nivå. För att placera ett Stryktips så räcker det nog att du hanterar rookie nivån. Om du vet hur man skapar en spelbyggare, då ligger du kanske någonstans runt semi-proffs.

“Bettingsidor.se har en riktigt bra guide för att lära sig betting online.”

Att satsa pengar på sportevents blir mycket roligare om du ser allt som ett spel du avancerar inom, därför borde du studera våra guider för alla olika svårighetsgrader och utveckla dig som spelare. Det kan ovsett vara bra att studera spelskola för att bli en bättre och mer effektiv spelare överlag.

Guide för bettingNybörjare

Skulle du vilja lära dig grunderna kring betting på sport och få en överblick hur odds, sportbonusar och olika bettingsidor fungerar så är denna unika guide ett måste för dig. Stilla den kliande nyfikenheten och läs igenom vår betting-guide för nybörjare, du kommer inte att bli besviken. 

Guide för betting – Regelbundna

Har du bra koll på sportsbetting men känner att intresset börjar tryta prova då att fördjupa dig i denna sports betting-guide på medelnivå. Här går vi igenom olika spelvarianter, hur du maximerar din chans att vinna på sportbonusar, lär dig att koka ihop framgångsrika spelbyggare och mycket mer. 

Guide för bettingExperter

Om du spelar regelbundet och känner dig allmänt bra på allt vad sportsbetting har att erbjuda, då är vår professionella expert-guide något som kanske kan ge dig tips och tricks du aldrig tänkt på innan. Släpp prestigen och lär dig bettingrelaterade saker som du inte haft koll på tidigare.Detta kan du betta på

Det finns mängder av betting-alternativ beroende på vilken sport du är intresserad av och vi skall lära dig detta i denna betting guide. Allt från Knockouts i UFC till att spela på hörnor i fotbollsligor med odds. När du startar på din betting resa så kan det vara värt att spela på de högre ligorna som NHL, NBA, eller Premier League för att det sänds på TV och då kan du kika live och lära dig mer ännu fortare.

“Det går att betta på i stort sett alla sporter i världen.”

Om du aldrig har spelat innan så kan det vara bra att skaffa sig en överblick på vilka slags spel som finns tillgängliga. De två populäraste alternativen världen över som finns på precis alla sporter är över/under samt rak vinnare. Att spela vinnare betyder precis som det låter, att du spelar på vem som vinner matchen. Över/under betyder att du spelar på att det blir mer eller mindre poäng/rundor/mål än vad spelbolagen har som “linje”. Exempel: Linjen är 2.5 mål i en fotbollsmatch, spelar du under blir de vinst om två mål eller mindre görs, spelar du över blir det vinst om tre mål eller fler görs. Förutom dessa kan du även spela på saker som hörnor, knockouts, kort, halvtids vinnare samt mycket annat. Men det kommer med tiden ju mer du lär dig, börja enkelt och krångla inte till det.

För att förstå betting måste du veta hur odds fungerar. Odds är en siffra som står bredvid varje spelalternativ och den siffran gångras med din insats för att få fram den eventuella vinsten. Det finns tre olika oddsformat: Decimal, Fraction & American. Det enda du behöver kunna är Decimal då det är det som används i Europa, bortsett från i Storbritannien där de använder Fraction. American odds eller Moneyline som det kallas används i Amerika. Du kan också lägga ihop flera matchers odds och skapa en kombination eller “lången” som det så fint kallas i svensk folkmun. Då väljer du flera matcher och oddset multipliceras med varandra och bildar ett högre odds. Exempel: 1.45 i odds på Tottenham vinst, 2.10 i odds på Arsenal vinst och 1.90 i odds på över 2.5 mål i United, då får du ett totalt odds på 5.78 som då blir vinnande om alla tre matcher går in. Vinster blir större, men självklart också svårare för spelet att gå in.

Tips, Tips, Tips…. Speltips!

En viktig del av spelande på sport är helt klart din förmåga att göra research på statistik, skador och form. Alternativt att kika på olika betting tips eller betting guide online. Man kanske inte ska spela på ett lag som saknar sina största tre stjärnor och har förlorat fem matcher på rad. Många tycker att detta nästan är den roligaste biten, själva jakten på ett bra spel. Det är något som är otroligt bra att lära dig att älska, då blir din spelupplevelse mycket roligare och känslan av att ha löst ett vinnande spel med högt odds utan hjälp från experterna är helt makalös. Är det så att du inte känner för att studera dessa saker så finns det väldigt bra hjälp att få genom social media och hemsidor som publicerar speltips och andra förslag på vad som erbjuds. 

“Experttips gör skillnaden…”

En sida som kan hjälpa till med detta är Speltips.se – som är fokuserad till 100% på att producera experttips för att hjälpa dig vinna mer pengar oftare. Man kan inte ha koll på alla ligor eller individuella idrottare konstant, så då kan man faktiskt få hjälp med detta helt gratis. Förutom att besöka hemsidor som publicerar speltips så är Instagram och Twitter en bra variant. Där kan du följa folk som postar tips och enkelt bli notifierad när det är dags att följa med på ett spel. Social media är ett superbra alternativ, speciellt eftersom att du kan följa hundratals “rekare” som det kallas. Då får du också en bättre helhetsbild av vad folket tycker om den matchen

Budget

Något som alla måste tänka på när man spelar på sport är sin egen förmåga att stanna i kontroll över sitt eget spelande, för det är faktiskt riktiga pengar som du använder för att spela. Först och främst, spela aldrig för pengar som du inte har råd att förlora. Att betta ska vara kul och spännande, inte ångestfyllt och tråkigt. För det andra, håll insatserna låga när du börjar spela. En femtiolapp på en trippel räcker lång väg när du börjar. Man vill inte starta med att lägga 1000kr i början på varje match, för då blir det normaliserat för dig och småpengar är inte längre kul att spela för. Så det bästa tipset vi kan ge dig är att ta det lugnt i början, absorbera kunskap och ha roligt. 

“Att tänka på sin budget är den viktigaste detaljen inom spel.”

Det finns också lite regler man kan förhålla sig till för att inte spela bort pengarna du satt in. Summan du har på ditt spelkonto kallas “bankrulle”. Det är en term som är tagen från pokerspelare och betyder egentligen att du ska hantera spel pengarna som om att det är ett bankkonto du investerar från. Här kommer några tumregler: Sätt en gräns på hur mycket du kan förlora på en månad, stoppa omedelbart så fort den gränsen är nådd. Försök inte jaga förluster, ta istället en promenad och käka lite gott för att sedan omgruppera nästa dag. Sen är det viktigt att aldrig satsa mer än 2-10% av din totala bankrulle på ett spel. Startar du med 1000 SEK på Betsson till exempel, då skulle vi rekommendera att du satsar 20-100 SEK per spel. Sen när din “bankrulle” ökar, då kan du även öka insatsen. Men överstig aldrig 10% av ditt totala kapital på ett spel.

Hur startar man då?

Det är enkelt att starta med betting och komma igång. Idag finns BankID-registrering och snabba odds som enkelt nås via valfri mobiltelefon direkt i webbläsaren. Kika på stegen nedan i denna betting guide för att starta med betting direkt.

Steg 1: För att kunna spela på sport så måste du förstå en viktig del, nämligen hur du går tillväga för att spela. Bygga djupare kunskap kommer senare. Att spela är som att följa en gångertabell, varje match har ett odds och det oddset gångras med hur mycket du satsar, den summan blir din vinst. Exempel: Satsa 100kr på ett odds som är 3.65 – då får du 365 kr på ditt konto vid vinst. Du satsar pengar på vad du tror kommer hända i det eventet. Tror du Arsenal vinner med massa mål, då kan du spela på det utfallet.

Steg 2: Innan du sätter in dina första pengar så kan man ta del av någonting som kallas välkomstbonus. Det betyder att du får en liten boost på din första insättning, oftast består denna av 100% extra uppe på det du har satt in på spelsidan. Med detta kommer också något som heter “omsättningskrav” och det betyder att du måste satsa pengarna X antal gånger innan uttag beviljas. Det är också viktigt att kolla upp om bettingsidorna har bra odds och framförallt har svensk licens, då vet du att sidan betalar skatt i Sverige och går under svenska regler. Alltså trygghet!

Steg 3: När man bettar på sport så finns det hemsidor på internet som man kan ta hjälp av för att hitta oddsjämförelser, vilka sajter som livestreamar sport, vad man ska spela på, betting tips och annan allmän kunskap som behövs när du startar med att betta. Du kan googla dig fram och hitta mängder, bland annat så har vi på bettingsidor.se information om de bästa sports bonusarna och de tryggaste sajterna att spela på som har svensk licens. Vi kan också tipsa om vilka sajter som streamar sport och vilka som har bäst betting funktioner som Cashout, Spel Byggare och annat viktigt.

bettingsidor


5 Vinnande Metoder För Betting

Hur vinner man mer pengar på betting? Det finns flera metoder som ökar dina chanser att ta det nästa steget från att vara en nybörjare till att vinna mer frekvent när du spelar på odds. Många tänker inte djupt på saker som statistik, live bettingen, sportbonusar och underdogs – nedan går vi igenom fem enkla metoder du kan börja med direkt för att vinna oftare och mer på online betting hos spelbolagen.

OBS! Kom ihåg att inga av följande metoder garanterar några vinster!

Ta vara på Sportbonusar & Förhöjda odds 

Du kan få ut mer av dina sportbonusar och förhöjda odds om du vet hur du ska agera på marknaden med dina låsta medel. Omsättning är viktigt och vad för spel du placerar är ännu viktigare. Låt inte bonusen rinna ut i sanden utan satsa så stora insatser du kan på så höga odds som möjligt. Skippa 1.50 odds och gå rakt in på t.ex att det blir lika i en fotbollsmatch, så du har chans att tredubbla bonusen direkt, det ger dig stor chans att klara det. När du väljer ett spelbolag så måste du alltid kolla att bonusen är bra, det kan du tjäna mycket pengar på. Spelbolagen erbjuder också ofta förhöjda odds eller boostade marknader, satsa maximalt på dessa då oddsen är högre och då blir det automatiskt värde på det hela om det bolagen har “top market price” på just det oddset. Håll ögonen öppna för förhöjda odds varje gång du loggar in på en bettingsida! 

Sluta Betta på Odds Favoriter 

Pengarna ligger hos underdogen och inte att Real Madrid slår Eibar hemma till 1.10 i odds. Så här ligger det till oavsett om du väljer bland de bästa spelbolagen. Sveriges största bettingsidor tjänar enorma summor varje gång en stor favorit inte vinner och oddsen är extremt nedspelade, så skippa allt som har med topplag att göra och kika istället på odds för att underdogen ska vinna eller klara en Asian Handicap lina. Du kommer i längden att vinna mer om du skippar massiva favoriter och det finns alltid gott om andra spel att hitta hos spelbolagen. Ett av de bästa betting tipsen du kan ta åt dig är att sluta slösa pengar på lag som Real/Liverpool/Barca/City/Bayern. Oddsen är så populära att värdet ligger på andra sidan, satsa alltid på underdog Asian Handicap istället. 

Livebetta på Sport istället 

Du kanske alltid vill ha dina spel klara innan eventet kickar igång, men det är inte alltid det bästa alternativet. Ibland, speciellt i lägre ligor där du inte kan startelvorna i huvudet, så är det bättre om du istället tar och kikar på matchen första 10 minuterna för att analysera vad som händer och vad som kommer att hända. Live Oddsen kan också svänga väldigt mycket i början och det kan vara en bra idé för dig att börja kika på live bettingen mer för att få lite extra kontroll över hur du spelar. Är oddsen jämna då är det ofta en gissningslek innan start – live bettingen kan ge dig lite mer klarhet kring matchbilden. 

Spela på Singel Odds 

Vinnande spelare spelar mer på singlar än på kombinationer, det är faktum. Folk slösar enorma summor varje år på sina kombinationsspel. Det är lätt att bli girig och bygga stora system men vill man att det gå bra i längden så måste man komma till insikt att singelmatcher är det bästa alternativet. Håll ögonen öppna för boostade och förhöjda odds, där kan du hitta riktigt värdefulla singlar som kan leda till med profit i din ficka. Vi vill rekommendera alla våra läsare som försöker vinna mer på betting att hitta 1-2 riktigt bra spel varje dag och placera singelspel på dessa, det räcker så. 

Lär dig mer om Betting 

Du kanske tror att du läser på när du tittar statistik på Flashscore eller kikar en startelva, men faktum är att statistik går mycket djupare än så vilket man märker i denna betting guide som vi publicerat. Hur är vädret? Vem är domare? Hur ser publik-situationen ut? Du ska veta allt om dina spel, steppa upp ditt game när det kommer till att studera betting, då kommer det också gå bättre för dig. Detta gäller också när du väljer ett spelbolag, läs på om sajten. Kolla om de kanske har bonus utan insättning, om de livestreama sport, om de har snabba utbetalningar, snabba insättningar eller om de är en bettingsida med Swish t.ex. Allt detta betyder mycket för din chans att kunna vinna mer. Läs på om oddsen och spelbolagen!Nå Framgångar med Spelbyggare – Detta ska DU göra

Bet Builders eller Spelbyggare som det kallas är en relativt ny produkt där du kan bygga ihop ditt egna spel i en och samma match. Detta kan generera stora pengar om du har ett event där du känner dig säker på flera av resultaten. Tror du t.ex att Arsenal kommer krossa Everton, då kan du spela på Arsenal vinner första H, Arsenal -1.5 och Arsenal över 7 hörnor för att få ut maximalt av ditt spel. Men det finns ett par saker att tänka på när man ska ge sig ut på ett Bet Builder äventyr och det ska vi nu gå igenom med er nedan. Fortsätt läsa!

bet builder

Så vinner du på Bet Builders 

Bet Builder strategi finns det inte gott om på nätet. Dock så är vi väl alla självutnämnda bet-builder-kungar – när vi snackar med polarna på puben i alla fall. Faktum är att de allra flesta spelare går förlorande ur striden mot Sveriges största spelbolag, mest för att man inte riktigt vet hur det fungerar och för att man inte inser värdet i en spelbyggare. Nedan listar vi saker som du kan implementera direkt för att öka dina chanser till att vinna cash på spelbyggare hos Sveriges största bettingsidor. 

 • Gå ALL IN om du tror på det – Har du en match där du verkligen tror att allt går vägen för ena laget, maximera det spelet så mycket det går. Ta Asian Handicap, Hörnor, Kort på andra laget, Första H och Målskyttar för ditt lag. Känner du dig stensäker, ta vara på det. 
 • Använd Bet Builder som en Oddsboost – Du behöver inte bygga sjuka kombinationer varje gång. Du kan istället använda en spelbyggare för att boosta ditt singel odds som du tänkt på hela dagen. Tror du kanske United vinner till 1.40 i odds, lägg då till något i stil med under 4.5 mål i matchen, det kan pumpa upp ditt vinnarodds till 1.50-1.60 istället. Så länge det inte blir 5-0 eller kanske 4-1 så har du fått ett högre odds på vinsten. 
 • Spela Bet Builder som Försäkring – Du kanske inte alltid är sugen på att klippa och klistra för att få ihop ett eget spel som ser någorlunda ut. Det är lugnt, använd istället Bet Builder för att försäkra dina andra levande spel. Har du ett tungt spel på en singel eller kombo som kulminerar i denna match, lägg då en rolig Bet Builder med lite marknader på motståndarlaget till ditt singelspel så att du har chans till cash oavsett. 

Undvik Bet Builder Misstagen 

Misstag gör vi alla precis hela tiden, men misstag på en spelbyggare kan kosta dig mycket pengar, det ska vi med denna lista nedan få dig att undvika. Saker som att inte kolla upp speltid på en spelare, välja för många marknader varje gång eller att “tilta” och välja fel ska du undvika till alla pris. Ta dig tid och läs noggrant igenom våra tips och trix nedan på saker du ska undvika med din Bet Builder. 

 • Välj enbart spelare som spelar 90 minuter – Du vill inte ha ett bet på en målskytt som allt för ofta blir utbytt i 60 minuten eller ett kortspel på en vänsterback som inte spelat en hel match sedan 2017. Ta reda på speltid innan du väljer din Bet Builder. Du tar reda på speltid genom att kolla tidigare matcher och kika hur länge de brukar vara på planen. 
 • Ta inte för många Odds Marknader – Det lockar alltid att trycka in fem olika marknader i ett och samma spel, men det kostar dig ofta mer än det smakar. Dra ner på antalet marknader i dina Bet Builders med en gång, det kommer spara dig mycket pengar. Detta gäller dock inte om du är väldigt säker på en sida som vi nämnde ovan – för i det fallet maxar du antalet marknader. 
 • Vänta alltid tills startelvan släpps – Placera aldrig en Bet Builder om du inte är helt säker på vilka spelare lagen ställer upp med. Oddsen kan svänga drastiskt efter elvan släpps och du vill inte hamna på fel sida av oddsrörelser allt för många gånger. Du vill inte heller ha målskytt/kortspel på en spelare som inte kommer ställa upp. Svälj ett par isbitar och vänta!


Tjäna Mer Pengar på Sportbonusar – 3 Enkla Steg

Sport bonusar på bettingsidor är något du kan ta mycket mer vara på. Självklart är marknaden lite påverkad av rådande lagstiftning med den svenska spellicensen och spelbolag med svensk licens får inte längre använda sig av gigantiska bonusar på 2000 kr och liknande. Det gör att värdet och vad du kan få ut av en sportbonus går ner drastiskt, men vi har ändå ett par sportbonus metoder som kan hjälpa dig vinna mer pengar.

All In Metoden 

Detta är spelbolag med svensk licens absoluta mardröm. De “smartaste” spelarna på marknaden tar alltid stora reloads på säg 1500 kr och satsar ett all in bet på 3000 kr med en gång. Det kan låta riskabelt, men ponera att omsättningen på dessa 3000 kr bonus är x5, då måste du spela för 15.000 kr innan det blir egna pengar och lyckas du då vinna 10.000 kr på ditt första bet då är du garanterad att klara omsättningen med ett par smarta bets efter. Spelbolag kallar spelare som gör detta för “bonus abusers” och trots att det är lagligt att göra så stänger bolag mer än gärna av spelare som använder sig av “all in metoden” – det visar på hur effektiv den är. 

Förhöjda Odds Metoden 

Detta är en av de lite nyare metoderna för att vinna mer pengar på sportbonusar. Sveriges största spelbolag erbjuder nästan alltid boostade odds/förhöjda odds och detta är något du alltid ska ta vara på. Om till exempel Leo Vegas sport erbjuder ett förhöjt odds på en Allsvensk match, då ska du se det som lite av ett tvång att ta vara på detta odds, för oavsett om du tycker spelet är bra eller dåligt, så är det värde i hur högt oddset är jämfört med andra sajter. Försök att alltid spela på förhöjda odds och boostade odds. 

Freebet Metoden 

En metod med sportbonusar som var extremt populär att göra för ett par år sedan. Det finns ett helt community online och åtskilda trådar på flashback forum, bland annat om hur och var man finner gratisspel utan insättning och free spins som kan konverteras till sport-pengar. Hela metoden går ut på att du ska lyckas göra uttag på bettingsidor utan att behöva göra en insättning. Nuförtiden är det inte många spelbolag som erbjuder bonus utan insättning, men det går att hitta och eftersom metoden är gratis så kan det vara lite kul att prova.

🎁 Bästa bonusarna på sport just nu!

  • Ny bettingsida i Sverige
  • Betting med BankID, Trustly och Swish
  • Läs mer om Betinia
  Besök Betinia

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

  Bonus giltig i 60 dagar | Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  • Sätt in 500 kr – Spela för 1000 kr
  • Betta med BankID, Swish & Trustly
  • Läs mer om Bethard
  Besök Bethard

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

  Regler och Villkor gäller | Min. insättning 100 kr | Min. Odds 1.90 | Omsättning: 15x Bonus + insättning | Bonus giltig i 60 dagar | Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
 1. Besök Quick Sports Betting

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

5 Nybörjarmisstag Du Ska Undvika

Vi alla hamnar någon gång i en nybörjar fälla och gör dumma misstag som vi innerst inne vet är helt fel. Har du någon gång haft ett livebet i huvudet och sedan har det blivit mål innan du placerat spelet, men du väljer ändå att placera samma spel fast du adderar ett mål? Ja det är klart du har gjort det. Stegen nedan är fem metoder för att undvika konstiga misstag och bli en bättre spelare överlag. Häng med i vår medelsvåra guide för betting och spara pengar när du ska betta!

fotboll odds

Jaga Inte Förluster 

Regel numero uno när det kommer till betting, sluta jaga förluster och spela ansvarsfullt. Denna regel gäller vid betting precis som det gör om du satsar på aktier. Om en match du valt den dagen är förlorad, undvik att spela mer. Oproffesionella spelare vill gärna ha levande spel på så många matcher som möjligt och det skapar ofta ett omedvetet förlust jagande där man satsar på höga odds, onödiga Bet Builders och för stora kombos. Tänk dig för inför varje spel du placerar och fråga dig själv en extremt viktig fråga innan du placerar ditt spel: Varför lägger jag detta bet? Kan du inte svara på den frågan med mer än “Jag vill vinna deg” – då ska du undvika det spelet. Spela ansvarsfullt! 

Undvik Heta Oddsspel 

De bästa spelbolagen och även Sveriges största bettingsidor har ofta en flik eller ruta där de försöker locka sina kunder till att spela precis som alla andra spelare gjort den dagen, de kanske även marknadsför det i sina sociala medier. De “hetaste” spelen eller “hetaste” matcherna visas stolt upp i hörnet och du kan enkelt “rygga” en trippel eller liknande med favoriter. Undvik dessa. Oddsen som visas där är ofta nedspelade och spelbolagen gör reklam för de spelen eftersom att det är där dem kan tjäna pengar på sina kunder den dagen. Ju populärare spelet är desto lägre odds blir du erbjuden – gå alltid mot andra spelare, inte med. 

Ändra Aldrig Ditt Bet 

Vi nämnde dessa situationer lite i introt, när man tänkt på ett spel och sen hinner det bli mål eller så kanske oddset svänger mycket innan matchstart och du svarar med att spela över 3.5 mål istället för över 2.5 mål för att ta ett exempel. Undvik detta till alla pris. Har du en bra idé över ett spel så ska du direkt sätta ett minimum odds som du kan tänka dig att spela på den marknaden, går oddset under den gränsen eller att det blir ett mål innan du placerar, då är det spelet dött. Det är jobbigt att inse att ett spel inte längre har värde när du innerst inne vet att det bettet är grymt bra, men tyvärr… Gå vidare till nästa bet! 

Spela Inte på Casino 

Detta kanske låter solklart, men det är det inte för alla. Många spelare gör enorma profits på betting och sedan slänger dessa spelare iväg pengarna på slots eller kanske roulette. Ska du ta dig till nästa nivå inom betting då måste du ha självkontroll och undvika casino. Vi vet, casino är otroligt kul och det är en skön grej att slappna av med på kvällen när matcherna tagit slut, men det bränner enormt med pengar och det spelar ingen roll hur vass du är på betting, casino kommer göra att du inte är en vinnande spelare. När du väljer ett spelbolag och kikar på Sveriges största bettingsidor, fråga i supporten om de kan hjälpa dig att stänga av din tillgång till casino, det hjälper bolagen gärna till med. Det är lite svårare att få t.ex. Bettingsidor med BankID, snabba registreringar och betting utan registrering-sajter att lösa detta då de ofta inte har möjlighet, men alla Sveriges största kan hjälpa dig med avstängning från casino-delen. 

Ta Aldrig en Bonus med Dåliga Villkor 

En stor miss många spelare gör är att man tar en sport bonus eller bonus utan insättning vid registrering utan att ens läsa villkoren. Vi har stor erfarenhet från spelbranschen och på nästan varje spelbolag så handlar över 50% av kundkontakterna via mail/samtal/chat om bonusar som gått snett eller kunder som är besvikna/upprörda. Läs alltid villkoren innan du låser upp din insättning så att du inte är en av dessa 50% missnöjda spelare. Bonusar är inte allting, är omsättningen orimlig eller minimum odds för högt, skippa då att ta bonusen och spela med riktiga pengar. Att bolagen livestreama sport, har snabba utbetalningar, bet builder och snabba registreringar är minst lika viktigt, så igen ber vi er att undvika nybörjarmisstag och läsa på om allt innan ni investerar tid och pengar.Ta dig ur en Betting Losing Streak – 3 Enkla Steg

Att ta sig ur en losing-streak är bland det svåraste som finns och det som skadar dig mest när det kommer till betting. Man hamnar ofta i en sits av förlust jagande och man tänker inte helt klart, man ignorerar lite av spela ansvarsfullt-tänket och väljer mycket högre och mer riskabla odds än vad man egentligen skulle gjort hos spelbolagen. Nedan i denna betting guide går vi igenom tre enkla steg du kan ta för att undvika att hamna i en betting losing streak eller för att ta dig ut en dålig period på bästa möjliga vis.

Ta en Paus från Betting 

Detta tips låter simpelt, vi vet. Men faktum är att säkert 90% av alla dåliga perioder kan undvikas genom att man bara tar en paus och provar igen dagen efter. Stora sträckor med förluster kommer nästan alltid samtidigt och det beror på att du inte riktigt har huvudet där för tillfället. Ponera att du alltid spelar på singlar, ha då som en tumregel att alltid ta en 24-timmar paus när du förlorat två spel i rad, då undviker du långa losing-streaks. 

Sänk Insatserna 

Ett misstag många gör under en dålig period är att dem inte sänker sina insatser. Alla vill vinna tillbaka det som tappades på förra matchen och det är inte bra att göra. Du kommer inte gå plus varje dag och när du insett detta blir det enklare att sänka insatser och försöka riskminimera. Missar du ett par spel under en kort period eller känner dig allmänt “tiltad” för du haft enorm otur, halvera insatsen eller mer tills du börjar vinna igen. 

Analysera din Spelhistorik 

En hälsosam aktivitet att göra under en losing-streak är att gå igenom din spelhistorik, detta erbjuder spelbolagen alltid och finns under “mina spel”. Det är något professionella spelare gör dagligen, man “pluggar”. Genom att analysera och gå igenom dina placerade spel så ser du snabbt vad du ofta tjänar pengar på och vad du ofta förlorar på, du kan därefter agera efter informationen spelhistoriken gett dig. Torskar du 9/10 bets i första halvlek, strunta i att betta i första halvlek t.ex.Sammanfattning av denna guide för betting

Känner du att du fastnat och inte riktigt kommer vidare i din betting-resa? Det kan bero på flera faktorer och de flesta av dessa faktorer kanske är saker du aldrig ens kastat en liten tanke på. Vad du än gör så är kunskap nyckeln till frihet – det gäller om du ska utvecklas inom betting också. Du kanske vill vinna mer på betting utan registrering, öka dina kunskaper på live bettingen eller lära dig att första Asian Handicap bättre. Oavsett vad du vill lära dig så borde du alltid läsa på om saker som vad en bonus utan insättning är, vad spelbolagen erbjuder, finns det möjlighet att livestreama sport och erbjuds snabba utbetalningar. Allting är viktigt om du ska ta dig till nästa nivå – studera mera! 

“alla kan behöva fräscha upp sina kunskaper ibland med en detaljerad guide.”

Sportsbetting guide kan verkligen hjälpa dig och vi tror stenhårt på att om du implementerar ett par av våra tips och trix i denna betting-guide så kommer du öka dina chanser till att vinna på online betting och du kommer kunna undvika kostsamma misstag som du kanske gjorde innan. Glöm inte att ta vara på saker som boostade odds som ofta släpps via sociala media, förhöjda odds som finns dagligen på sidor på några av Sveriges största bettingsidor som Leo Vegas sport och Unibet samt utnyttja de magiska Asian Handicap marknaderna som alltid bjuder på lite mer värde. Hoppa nu in och välj det bästa spelbolagen och dominera på marknaden med allt nytt du precis lärt dig – nu vinner vi pengar ihop!Jonas

Jonas Svanberg

Administratör & E-sport expert på bettingsidor.se

Läs mer om oss


Jonas är administratör och ansvarar för det kommersiella innehållet på bettingsidor.se. Han kommer från e-sports-branschen och har alltid haft ett brinnande intresse för sport & betting. Med sitt stora fotbollsintresse ser han till att ge sin åsikt inför olika matcher och mästerskap.

I övrigt kommer han se till att uppdatera er med det senaste kampanjerna och nyheterna från den svenska spelmarknaden.