Ett år har gått sedan Spelinspektionen instiftade den svenska spellicensen och därmed tog kontrollen över spelmarknaden. Trots starka reaktioner har året överlag varit ganska smärtfritt, men hur ser egentligen framtiden ut för spelare?

En hel del har hänt under det första året med den svenska spelregleringen. Till en början var spelbranschen ovan med vad som fick göras och inte, men med tiden har både spelare och operatörer hajat läget. Dessutom har det gått åt rätt riktning när det gäller att motverka spelmissbruk, speciellt med tanke på Spelpaus och dess viktiga funktion.

Fler regleringar kan väntas

Däremot, har Spelinspektionen nu gått ut med att det är dags att skärpa reglerna kring bettande. Detta genom att ta bort spel på individuell nivå, vilket kan motverka matchfixning. Många av de spel man kan betta på, kan ju faktiskt idrottsutövaren styra till viss del. Detta gäller till exempel spel på om en viss tennisspelare kommer göra ett dubbelfel, eller om en fotbollsspelare ska få gult kort. Sedan tidigare har det även varit förbjudet att betta på till exempel ett lag där den största delen är under 18 år. Nu vill Spelinspektionen i och med nya förslaget, att spel på individnivå där idrottaren inte är myndig, också skall förbjudas.

Huruvida detta förslag går igenom eller inte, får framtiden avgöra. Detta är ett sprillans nytt förslag, där du som spelare kan lämna din egna synpunkt för att eventuellt påverka beslutet. Är du en av dem som brinner för frågan, kan du kika in på Spelinspektionens hemsida redan nu och lämna ditt svar.

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller