Hem » Oddsjämförelse » Odds på Nobels Fredspris 2024

Odds på Nobels Fredspris 2024

Kommersiellt innehåll

Odds Nobels Fredspris är alltid en trevlig betting-form och på denna sida har vi samlat spelbolagen som erbjuder odds på Nobelpriset 2024, gjort en komplett oddsjämförelse på Nobels Fredspris, och även listat annan viktig information.

Nobels Fredspris är ett årligt pris som delas ut till den person eller organisation som har gjort mänskligheten störst nytta. Fredagen den 6 oktober 2024 får vi reda på vinnaren.

Spelbolag med Odds Nobels Fredspris 2024

  • Ny Exklusiv Sommarbonus!
  • Insättning: BankID, Swish, Trustly
  • Läs mer om Unibet
  Hämta Unibet Bonus

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

  • 100 kr gratisspel + 50 spins
  • Betting med Swish & BankID
  • Läs mer om Nordicbet
  Hämta Nordicbet Bonus

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

  Regler & Villkor gäller | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se
  • Få 500 kr extra + 100 Free Spins
  • Betting med BankID & Swish
  • Läs mer om Betsson
  Hämta Betsson Bonus

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

  Regler & Villkor gäller | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se
  • Både gratisspel + 50 Free Spins
  • Snabba Uttag med BankID
  • Läs mer om Betsafe
  Hämta Betsafe Bonus

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

  Regler & Villkor gäller | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se
  • Sveriges bästa odds via spelbörs
  • Betting med Trustly och MasterCard
  • Läs mer om Betfair
  Hämta Betfair Bonus

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

  • Bästa oddsen i Sverige
  • Betting med Trustly
  • Läs mer om Smarkets
  Hämta Smarkets Bonus

  18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & Villkor gäller

⭐️ 5 Spelbolag med Nobelpris Odds✅ Odds Nobels Fredspris 2024

Odds Nobels Fredspris är äntligen här och den 7 oktober smäller det – Fredspriset ska delas ut till den person eller organisation som gjort mest nytta för mänskligheten. Nobels Fredspris är ett av de fem Nobelprisen som varje år delas ut av den norska nobelkommittén, men detta år så är Fredspriset extra aktuellt för oss svenskar då en av favoriterna till den stora trofén är vår egna unga aktivist Greta Thunberg – med odds på runt 15.0 i runda slängar hos spelbolagen med svensk licens som erbjuder odds på Nobelpriset.

”Odds Nobels Fredspris avgörs på fredag den 6 oktober 2024 – spelstoppet är 06:00 på morgonen.”

Favorit i år är Ukrainas president Volodymyr Zelensky med lite drygt 4.0 i odds hos spelbolaget Unibet – en favorit som ändå får anses vara väldigt stark med tanke på situationen som skett världen över och de arbete som krävts av just honom.. Så, blir det Greta Thunberg, UNHCR, Jacinda Ardern, eller Zelensky som plockar hem den stora tävlingen? Snart får vi svaret på vem som vinner Nobels Fredspris 2024.

Odds Nobel Fredspris

🏆 Nobels Fredspris Odds: Vem Vinner Fredspriset 2024?

Att utse en vinnare på förhand när det gäller Nobels Fredspris är alltid svårt och vem vinner Nobels Fredspris 2024 är minst lika svårt som vanligt då det finns flera spännande nomineringar. Bland annat är Greta Thunberg en av de nominerade som gjort ett stort avtryck i världen trots sina unga ålder. Det är dock alltid svårt att veta hur juryn resonerar och exakt vilka parametrar som de väger in i beslutet.

Favoriterna till Nobels Fredspris 2024 enligt oddsen:

 1. Alexei Navalny: 3.0 odds hos Unibet.
 2. The Kyiv Independent: 3.75 odds hos Unibet.
 3. Volodymyr Zelensky: 4.0 odds hos Betsson.
 4. Sviatlana Tsikhanouskaya: 4.0 odds hos Unibet.
 5. Committee to Protect Journalists: 10.0 odds hos Betsson.

För Greta så finns det ett gäng av tuffa konkurrenter till vem som vinner Nobels Fredspris 2024, som bland annat giganterna UNHCR, CPJ och World Health Organisation.

”Favoriter detta år till Nobels Fredspris är Zelensky, Navalny, Macron och The People of Ukraine.”

Det är inte bara stora organisationer som vi nämnde ovan som blir svåra motståndare för Greta Thunberg i kampen om Nobelpriset – vi har också tunga politiska jättar på oddsjämförelsen av Fredspriset. Personer som Emmanuel Macron, Joe Biden & Bernie Sanders är också bland de nominerade till årets pris.

Nedanför går vi igenom ett par av årets nomineringar:

➡ Odds Nobelpriset: Volodymyr Zelensky

Den stora favoriter detta år är Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Med stor sannolikhet så blir det någon som har med konflikten i Ukraina att göra som ror hem priset detta år, även om man kanske kan ställa sig frågande kring varför någon i en aktiv konflikt skall kunna vinna ett pris kring fred. Men Zelensky är stor favorit och blir vårat tips!

✅ Chans till vinst: Väldigt stor.

➡ Odds Nobelpriset: Greta Thunberg

Efter ett par år av ihärdigt arbete från klimataktivisten Greta Thunberg, med bland annat skolstrejker och debatter med mäktiga ledare så är Greta återigen nominerad till Nobels Fredpris. Greta är precis som föregående år en av favoriterna att vinna priset och även om oddset är något högre i år så bedömer ändå spelbolagen att möjligheterna är goda.

✅ Chans till vinst: Väldigt liten. Hon har inte alls varit i fokus senaste året.

➡ Odds Nobelpriset: WHO

WHO har hamnat på mångas läppar mitt under den pågående krisen som världen genomled under de senaste åren och är den organisationen som fått ansvaret att ge rekommendationer samt hjälpa länder på olika sätt. Det är mycket troligt att det är därför som man också seglat upp till en av favoriterna. Men, WHO har nyligen vunnit priset och därmed minskar chanserna enormt.

✅ Chans till vinst: Liten. Mer aktuellt förra året och innan dess.

➡ Odds Nobelpriset: Alexei Navalny

För et som inte vet vem denna person är – googla det. En otroligt aktuell person som i mångas ögon offrat nästan allt för ett fritt Belarus. Alexei Navalny är ledare för oppositionspartiet i Belarus och har under senaste åren varit jagad, fängslad, förgiftat och mycket annat – allt i jakten på ett fritt land för sina följare. Alexei är en av favoriterna till vinst i Fredspriset 2024 och det hade varit otroligt fint av Nobel att ge honom denna vinst.

✅ Chans till vinst: Ganska låg. En bra outsider som förmodligen inte når hela vägen. Uppfyller dock alla kriterier för vinst – blir spännande att följa.

➡ Odds Nobelpriset: UNHCR

Om en organisation som UNHCR är nominerad till Nobels Fredpris så är det heller ingen skräll att oddsen är låga, speciellt inte när organisationen redan vunnit vid två tillfällen. Det var bland annat efter andra världskriget efter deras insatser där och vid ett andra tillfälle på 80-talet för deras generella insatser runtom i världen. UNHCR:s huvuduppdrag är att skydda flyktingar i världen genom bland annat nödhjälp och ett ständigt kämpande för deras rättigheter.

✅ Chans till vinst: Väldigt liten chans.Unibet & Betsson har flest marknader

Två av spelbolagen med störst fokus på odds för Nobels Fredspris är Unibet och Betsson – som under flera år erbjudit odds på evenemanget och försökt få folk att intressera sig mer i underhållnings-betting. Både Unibet och Betsson uppdaterar oddsen för evenemanget i god tid före att en vinnare utses och följer de nominerades utveckling samt uppdaterar oddsen utefter det. Unibet och Betsson är faktiskt de två spelbolagen som generell har väldigt bra täckning på specialspel, det går bland annat att spela på annorlunda spel som om det är snö på julafton, Idol, Let’s Dance och mycket, mycket annat skoj.👉🏻 Odds på Nobelpriset hos Spelbörser

När det kommer till betting på musiktävlingar, specialare och underhållning så är världens största spelbörs bettingsidor alltid redo att briljera med de högsta oddsen, flesta marknaderna och bästa utbudet. Spelbörser är precis som vanlig betting, fast man spelare mot andra spelare istället för att spela mot spelbolaget, något som leder till riktigt höga odds. Dessutom så kan man ej bli limiterad och bettingbonusar kan användas – inte fy skam det.

På dagens marknad så finner vi två spelbörser med svensk licens: Betfair & Smarkets. Bägge dessa operatörer erbjuder just nu bästa oddsen på Nobels Fredspris och dessa finner man enklast genom att trycka på ”Exchange” på deras respektive hemsidor som vi listar under denna text.

Spelbörser med Nobelpris Odds:✅ Så Hittar Du Oddsen på Fredspriset

De flesta spelbolagen har en sökfunktion där du snabbt kan hitta till rätt spel. Här nedan ser du hur du enkelt hittar oddsen på Nobels fredspris hos respektive spelbolag:

 • Betfair: Odds –> Current Affairs –> Nobel Prizes
 • Smarkets: Odds –> Aktuella Frågor –> Nobel Prizes
 • Betsson: Odds –> Sökfunktionen –> Nobelpris
 • Unibet: Odds –> Sökfunktionen –> Nobelpris


🏆 Tidigare Vinnare av Fredspriset

ℹ️ VINNARE FREDSPRISET 2022: Ales Bialiatski

ℹ️ VINNARE FREDSPRISET 2021: Maria Ressa & Dmitrij Muratov

ℹ️ VINNARE FREDSPRISET 2020: WHO

ℹ️ VINNARE FREDSPRISET 2019: ABIY AHMED

ℹ️ VINNARE FREDSPRISET 2018: DENIS MUKWEGE

ℹ️ VINNARE FREDSPRISET 2017: ICAN

ℹ️ VINNARE FREDSPRISET 2016: JUAN MANUEL SANTOS


ℹ Använd Vår Information

Du får mer en gärna använda våra aktuella odds i din tidningsartikel, men hänvisa då till Bettingsidor.se eller denna artikel som källa. Bettingsidor.se ägs och drivs av Better Collective Sweden AB. Mer information om oss hittar du här: https://bettercollective.com/.


Johan Svensson

Johan Svensson

Sport- & Bettingexpert

Läs mer om oss


Johan kommer med en lång erfarenhet bakom sig och är en av våra nyaste experter här på Bettingsidor.se. Sedan han var liten har han pysslat med sport i olika former och har idag ett gediget intresse för det. Lagen han brinner lite extra för är Brynäs IF och Arsenal där det sistnämnda ger honom en god insyn i Premier League.

Här på Bettingsidor.se förser han er med sportnyheter och uppdateringar kring olika spelbolag och bonusar.