Sveriges enda aktör med odds på Gävlebocken 2020. Gävlebocken är uppsatt under hela december och spänningen är olidlig huruvida den skall bli uppbränd eller inte. På Bettingsidor.se kan du se hur du kan betta på Gävlebocken!

Betta på Gävlebocken

Det är bara ett fåtal bettingsidor som erbjuder betting på Gävlebocken och det beror troligen på risken att någon kan tända på efter att den lagt ett spel på Gävlebockens överlevnad. Det som dock är positivt är att det finns maxbegränsningar på hur mycket du kan spela på spelet eftersom det är en liten spelmarknad och därmed så finns det ingen större vinning i att tända på.

För dig som vill betta på Gävlebocken så är oddset aningen högre på att det brinner ned jämfört med att den inte brinner ned. Detta beror på att Gävlebocken inte brunnit ned lika ofta och hårdare bevakning har satts in för att skydda bocken. Bland annat så har man haft vakter under natten och ideella krafter som bildat en järnring runt bocken.

Gävlebocken Betting

Historian om Gävlebocken betting började redan i början av 2000-talet när bettingsidorna började att erbjuda odds på evenemanget. På senare år när Gävlebocken Betting har blivit ett mer omdiskuterat ämne så har färre spelbolag erbjudit odds på bocken. Det finns dock fortfarande spelbolag som erbjuder betting på Gävlebocken till generösa odds, vilket givetvis glädjer oss alla som gillar betting och som följer bockens kamp.

Historia om Gävlebocken

Gävlebockens historia sträcker sig hela vägen tillbaka till året 1966 när bocken sattes upp för att dra mer folk till butikerna i Gävle. Det finns olika uppgifter på vem som kom med idén kring Gävlebocken, en del menar att det var reklammannen Stig Gavlén medan andra säger att det var butiksägaren Harry Ström. Sedan den sattes upp år 1966 så har det återkommit varje år och de första tre åren så fick faktiskt bocken stå helt orörd, det var först 1969 som bocken brändes ned på Nyårsafton.

Odds Gävlebocken 2020

GävlebockenDen brinnerDen brinner inte
Bettingsidor

Spelbolag med odds på Gävlebocken

Gävlebocken brinner ofta

Att Gävlebocken brinner eller på annat sätt förstörs händer mer ofta än sällan då detta blivit lite av en tradition i både Gävle och andra delar av Sverige. Det sägs till och med även att Gävle Stad och andra intressenter vill att traditionen fortsätter, trots att det är olagligt. Detta eftersom det ger en enorm publicitet för Gävle som stad men också för Sverige i stort då detta är populärt att följa även i utlandet. Oavsett sanning eller inte i det påståendet så kan man enkelt konstatera att Gävlebocken genom åren har dragit stora rubriker och satt Gävle på kartan.

Faktum är att Gävlebocken under sina 53 år endast klarat sig 16 gånger, övriga gånger har den antingen brunnit ned eller blivit saboterad på annat vis. Det har bland annat skett flera gånger att bocken sjunkit ihop när folk har vilja förstöra.

Bettingsidor med odds på Gävlebocken

Idag är det endast ett eller ett par bettingsidor där du kan betta på Gävlebocken. För några år sedan fanns det massvis av bettingsidor för Gävlebocken men det blev en del skriverier vilket fick flera spelbolag att dra öronen åt sig. Det senaste året har det dock blivit vanligare igen och förhoppningsvis kommer det inom kort finnas ett stort urval med odds på bocken.

Så hittar du oddset

De flesta spelbolagen har en sökfunktion där du snabbt kan hitta till rätt spel. Här nedan ser du hur du enkelt hittar oddsen på Gävlebocken 2020 hos respektive spelbolag:

  • Betting –> Special –> Sverige –> Jul

Använd vår information

Du får mer en gärna använda våra aktuella odds eller information i din tidningsartikel, men hänvisa då till Bettingsidor.se eller denna artikel som källa. Bettingsidor.se ägs och drivs av Better Collective Sweden AB. Mer information om oss hittar du här: https://bettercollective.com/.