Betta på att Gävlebocken brinner ned? Dessvärre är det inte tillåtet för spelbolag att erbjuda Gävlebocken odds. Många engagerar sig i den lite roliga frågan om Gävlebocken brinner upp detta år, spelare vill också kunna betta på detta hos bettingsidorna med svensk licens – men det är ej tillåtet. Det räknas nämligen som match manipulation då du själv skulle kunna ta dig över till Slottstorget i Gävle och starta en brasa, därav potentiell manipulation och bettingsidorna med svensk licens kan inte erbjuda Gävlebocken odds under “spela ansvarsfullt” kulturen som finns. 

“Hur ofta brinner Gävlebocken ner då? Faktum är att på senare år så har bocken överlevt.”

Säkerhet dygnet runt har dragit ner försöken till vandalisering och senaste tre åren har den stått kvar, med enbart ett par fylle-försök till majbrasa på Slottstorget. Året var 1966 när Gävlebocken för första gången restes – det tog bara till nyårsnatten det året innan traditionen var startad och bocken brunnit upp. Sedan dess har det varit en katt och råtta lek mellan polisen och folk som vill elda upp bocken, men det finns alltså inte odds hos bettingsidorna med svensk licens i dagens läge. 

Bettingsidor som erbjuder specialare och roliga odds hade nog gärna satt tänderna i att leka med konceptet kring Gävlebocken odds och det är nästan lite synd att man inte får chansen att betta på spektaklet. Men deppa inte ihop helt för att du inte kan betta på potentiella brott innanför Sveriges gränser, det finns andra fantastiska december-specialare

Vad sägs som att betta på en Vit Julafton? Eller vet du vilka som smiter från notan och lämnar EU som nästa land? Fortsätt läs för mer information och kom ihåg, spela ansvarsfullt!