Hem » Topptipset Tips

Topptipset Tips

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Sedan 2007 har Svenska Spels produkt Topptipset gjort succé hos svenskarna. Den simpla spelformen där du ska pricka in åtta matcher kan ge fin utdelning och variationen av matcher gör det till en friare betting-variant än storebröderna Europatipset och Stryktipset. Det finns en del Topptipset tips och tricks att tänka på om du ska pricka in åtta matcher, framförallt är det viktigt att hitta bra topptipset speltips.

Spela på Topptipset med Speltips.se

Hos Speltips.se kan du alltid hitta de senaste och bästa tipsen inför Topptipset. Speltips.se erbjuder alltid gratis speltips och är vår betrodde samarbetspartner sedan många år tillbaka. Är du nyfiken på något som rör svenska spel eller speltips i övrigt så kan vi varmt rekommendera dem.

Topptipset Historia

När Svenska Spel på hösten år 2007 valde att lansera topptipset så gjordes det till stor del för att kunna ha mer frihet än vad de liknande produkterna har. Det är också mindre matcher, vilket betyder att spelet fungerar även på dagar med smalare spelutbud. För att kunna få ihop en europatips kupong så krävs det minst 13 matcher, med topptipset krävs det fem matcher färre än så. Svenska Spel var tydliga vid lanseringen av denna produkt, de skulle göra det hela häftigare. Vanligtvis är de fem sista matcherna av lägre kvalitet än de första åtta, detta slipper man nu, så man kan lugnt säga att det är ett friare och mer spännande koncept.

Till en början så var tanken att topptipset skulle finnas med varje gång det var ett europatips eller stryktips. Det användes en slogan flitigt i samband med detta: ́Speciellt för dig som ofta har åtta rätt på tipset’. Det är nämligen alltid de åtta första matcherna på dessa kuponger som används och det gör att man slipper googla runt i all evighet för att hitta statistik på en match långt ner på kupongen med semi-professionella spelare på en lerpöl till plan. När topptipset skapades fanns det en viss oro för att spelformen skulle stjäla rampljuset från mer etablerade varianter, men det blev tvärtom då andra produkters omsättning ökade i takt med att topptipset klev in på marknaden.

Topptipset idag

Idag är topptipset en spelform som svenskar känner sig bekväm med. Det är inte längre den där moderna kusinen till stryktipset som ingen vågar prata med. Det har hänt en del sen hösten 2007, nu är det topptips nästan varje dag och det har slagit sig fri från begränsningarna som det hade vid starten. Med begränsningar tänker vi framförallt på att topptipset enbart fanns när en av kupongerna med 13 matcher var aktuell, nu står det på egna ben. Det är numera standard att kunna lämna in ett topptips på en måndag där den bästa matchen är en match från bottenskrapet i engelska Championship.

Topptipset tips

Idag gör man en rad med samma objektiv som vid starten, du ska få in åtta matcher. Det fungerar inte riktigt som det klassiska stryktipset där du kan vinna pengar på 10-13 rätt, här gäller allt eller inget. Du får inga medaljer för att du deltar, du måste få in allt. Prissättningen per rad är 1 krona, halvgarderingar dubblar din insats och helgarderingar tripplar din insats. Idag spelas topptipset mycket mer taktiskt än vad man skulle göra på stryktipset, då skrällar väger tungt när man jagar utdelning så erbjuds gratis topptipset förslag på många ställen. Ett stryktips kan ge stora pengar bara man får 13 rätt medans topptipset kan ge mindre än vad du satsat om alla favoriter vinner.

Topptipset – Tips och speltips hos Speltips.se

Speltips.se är som sagt en partner som vi samarbetet med under många, många år. De levererar alltid gratis speltips och förslag på topptipset i världsklass. De tänker alltid på spelaren och det är först och främst därför deras topptips-experter väljer att dela med sig av sina kunskaper kring ämnet utan att ta betalt för det. Du kan rygga topptips analyser på flera ställen online eller i en klassisk tidning, men vi är självsäkra med att våra förslag på hur man uppnår den underbara 8-rätt-känslan är bland de bästa.

Varje rad kostar pengar och de pengarna ska användas till att utöka din kupong med halv och helgarderingar, inte till att betala experter för att välja åt dig. Det bästa med att vinna är när man gör det själv efter att ha läst på ordentligt, så se till att checka in hos speltips.se innan du lämnar in dina spel.

När du spelar Topptipset

När man spelar på topptipset finns det flertalet viktiga detaljer som många nybörjare missar. Att läsa bra topptips analyser är viktigt, men att ha koll på detaljerna är ännu viktigare. Med denna spelform jagar man utdelning över allt annat, så att bara sätta åtta rätt på kupongen räcker inte riktigt till i längden. Visst, en vinst är en vinst, men ska du vinna stort på detta fantastiska spel så måste du jaga skrällar, ta hjälp av experter och kanske till och med dela din rad med andra för att kunna inkludera fler garderingar.

Spela tillsammans

Att spela tillsammans på topptipset kan vara en fördel, speciellt om utdelningen blir hög. Ju mer du kan gardera favoriter desto större utdelning har du chans på. Dock kan det vara en nackdel att dela på rader om utdelningen blir låg. Idag erbjuder Svenska Spels hemsida och många fysiska ombud runt om i Sverige något som heter ’Topptips Andel’. Oftast betalar du 10% av den totala kostnaden för raden och får då självklart 10% av den totala utdelningen. Du kan också öppna ett eget bolag på Svenska Spel och sätta in pengar för att dela på topptips-rader med kompisar.

Ta experthjälp

När man tar hjälp av experter på topptipset kan det ge dig dina chanser till att pricka åtta rätt. Det är dock viktigt att tänka på vad för slags topptipset förslag som blir presenterat till dig, eftersom att många duktiga rekare erbjuder analyser med för mycket favoriter för att förbättra sin statistik. Vi på Bettingsidor.se erbjuder alltid en bra mix av fina skrällar och stensäkra spikar. Så att kika in på vår hemsida ger dig alltid extra kunskap att packa ner i väskan när du ska placera din topptips kupong.

Hitta skrällarna

Att hitta de bästa skrällarna när man ska lämna in sin topptips kupong är av yttersta vikt. Kom ihåg att denna spelform inte har samma utdelning som stryktipset, så du måste få in minst en underdog för att vinna bra pengar. Hitta skrällarna gör man framförallt genom att läsa expert analyser på topptipset, men också genom att gå emot det svenska folket. Kom ihåg att 2.0 i odds betyder 50% vinstchans, det är en bra tumregel. Om ett lag som står i 2.0 att vinna matchen händer det att 75% att svenska folket har tagit med dom, då kan en helgardering rensa fint. Tänk alltid på procenten när du spelar topptipset, även om du personligen inte tror på ett lag, så borde du ta med det laget om det finns värde att hämta.

Jonas

Jonas Svanberg

Administratör & E-sport expert på bettingsidor.se

Läs mer om oss


Jonas är administratör och ansvarar för det kommersiella innehållet på bettingsidor.se. Han kommer från e-sports-branschen men har alltid haft ett brinnande intresse för sport & betting och har många års erfarenhet från spelbranschen.

Han har ett enormt fotbollsintresse och en god insikt i de största ligorna i europa. Han har även bra koll på stora event så som Melodifestivalen, Eurovision, mästerskap i fotboll, handboll, hockey och mycket mer.