Hem » Europatipset Tips

Europatipset Tips

Kommersiellt innehåll

Europatipset är en fantastisk betting-produkt från Svenska Spel där objektivet är att pricka in 13 rätt på 13 fotbollsmatcher. Denna spelform har mer variation på matcher och är minst lika spännande som klassiska Stryktipset. Det spelas till och med under veckodagar, inte bara på helger. Vill man få stor utdelning på detta tipset så gäller det att alltid ha koll på våra Europatipset Tips och vassa Europatipsförslag.

Spela på Europatipset hos Speltips.se

Speltips.se är vår betrodde samarbetspartner sedan många år tillbaka. Där hittar du alltid de bästa speltipsen och de senaste siffrorna från sportkrysset och allt annat som rör svenska spel. Hoppa över och läs det senaste om Sportkrysset hos speltips.se

Europatipset Historia

Europatipset har sina rötter i ett spel som kallades ‘Italienska’ och spelades sedan 1993 exklusivt på italienska matcher i både Serie A och Serie B varje söndag. Denna tipskupong var väldigt limiterad eftersom att den var helt beroende av Italiens söndagsmatcher och Svenska Spel valde år 2004 att byta namnet till Europatipset. Med denna förändring kom stor kreativ frihet eftersom att kupongen kunde innehålla matcher från i stort sett alla ligor runt om i världen. 

För 16 år sedan lanserades europatipset från rötterna av den Italienska 13-rätts-kupongen och det agerade som en lillebror till klassiska svenskfavoriten stryktipset. På senare år har det växt så det knakar och det har till och med fått ta en given plats under veckodagarna också, inte bara på söndagar. Detta har gjort att omsättningen ökat konstant varje år det är numera standard att det når upp till 10 miljoner i europatips utdelning på en helt vanlig vardag. Då förstår man varför denna flexibla 1×2 kupong har blivit så populär. 

Europatipset Tips

Europatipset idag

Europatipset har faktiskt ändrat sig en del sedan 1993 när de första fröna las. Efter att det tog över Italienska kupongens söndags rad så fortsatte Svenska Spel att utveckla visionen och valde tidigt att pröva med kuponger på veckodagar. Detta blev omtyckt av spelare och numera är det standard att ha två europatips kuponger per vecka, ibland har Svenska Spel otroliga tre system på en vecka. När man ska spela denna kupong idag så är det viktigt att läsa europatipsförslag från experter då man måste jaga hög utdelning. 

Idag så spelas europatipset på samma vis som stryktipset gör. Du ska försöka få 13 rätt på 13 olika fotbollsmatcher i varierande ligor och du får välja mellan hemmavinst, bortavinst eller oavgjort. Dessa tecknen har 1, X eller 2 där X är oavgjort, 1a är hemmalag och 2a är bortalag. Radinsatsen idag är precis som den var vid starten, nämligen 1 krona. Om du vill lägga fler alternativ i en och samma match kallas detta helgardering eller halvgardering, dessa tripplar respektive dubblar din totala insats och gör att du kan hoppas på fler än ett resultat i matchen. Du kan också vinna på 10,11 & 12 rätt, men det ger mycket mindre än att få 13. 

Europatipset Experttips varje vecka

Spelitps.se erbjuder alla spelintresserade personer europatipsförslag och europatipset analys helt gratis inför varje omgång. De missar aldrig en chans att hjälpa våra besökare med europatips experttips utan någon form av kostnad. Deras utförliga analyser är skrivna av experter som spelat i väldigt många år och de har utmärkt koll på skador, avstängningar, väderlekar och mycket, mycket mer. 

Speltips.se gör din betting enklare och roligare. De är väldigt vassa på europatipset och de skriver alltid med varenda detalj så att du inte missar viktig information när du ska placera din vinnande rad. Kom ihåg att det är hög utdelning som jagas varje runda och med omsättningar på 10 miljoner så måste man sticka ut ur mängden för att ro hem pengarna. 

Europatipset Tips och speltips

Du hittar som sagt gratis speltips på Europatipset hos speltips.se. De är vår betrodda partner som vi samarbetat med under många år. De har väl utformade europatips, speltips, expertanalyser. Dina pengar ska gå till att utöka din kupong och till några speltips. Europatipset handlar till stor del med att välja rätt spikar för att hålla nere avgifterna då priset snabbt sticker iväg, detta är de experter på. Så se till att du alltid håller dig uppdaterad med speltips.se och tittar på allt gratis material de erbjuder spelare från hela Sverige. 

När du spelar Europatipset

När du spelar Europatipset så finns det detaljer som du måste ha med dig för att undvika att göra nybörjarmisstag som allt för många spelare gör i jakten på 13-rätt. Det stora misstaget många gör är att bara spela på lag som du tycker är bäst eller gillar mest, utan att titta på procenten. Utdelning är allt när man spelar ett poolspel, det gäller topptips, powerplay och stryktipset också. Är ett lag streckat på för hög procent gentemot vad de har för odds att vinna så ska du normalt sätt välja bort eller gardera upp dig. Många vet också inte att man kan dela på ett större system för att öka chanserna och man kan ta gratis experthjälp för att hitta skrällarna. 

Spela tillsammans

Att spela ihop med andra när det kommer till europatipset kan vara en fantastisk idé, speciellt eftersom att din chans att vinna ökar drastiskt när du kan tiodubbla ditt system men behålla samma låga insats. Vanligtvis kallas detta ‘Att köpa en Andel’ och gör du detta delar du ett större system, oftast med 10 personer. Dock vinner du enbart 10% av totala vinsten, men det kan fortfarande bli enorma pengar om 13-rätt skulle ge hundratusentals kronor. Du kan också öppna något som kallas ‘Lag’ på Svenska Spels hemsida, där du och dina vänner lägger in pengar för att dela på system.

Ta experthjälp

Inför varje omgång så måste du vara väl förberedd och ha samlat all statistik du kan hitta. Den som vet mest vinner mest, detta gäller verkligen när man ska få 13-rätt. Bettingsidor.se erbjuder expertips på europatipset inför varje runda och det kan vara en väldigt vis idé att ta del av materialet. Många har redan en klar plan om vad de vill lägga för rad genom att bara skugga igenom den, men vi rekommenderar verkligen att läsa på innan då du kan ta del av skador, form, väderlek eller vilka som ska väljas bort på grund utav för hög procent. Kom ihåg att du tävlar mot andra spelare för att ta en större kaka av potten, så vet du mer än andra har du redan en stor fördel. 

Hitta skrällarna

Att hitta bra skrällar är svårt, det är ingen tvekan om saken. Vanligtvis är det lite lättare i slutet av säsongerna att hitta skrällar då flera bra lag redan har avgjort ligan eller har fokus på till exempel Champions League. Motivation, form och vilka spelare som finns tillgängliga styr mycket här, men hur högt ett lag är streckat på är också enormt viktigt. Du kan missa mycket värde om du inte kikar extra noga på procenten, kolla bara vilken rad som helst, det är nästan alltid lag som har 75% streckprocent fast än att de inte är en riktigt stark spik. Detta ska du som spelare alltid försöka utnyttja genom att välja smarta spikar och välja bort lag som valts för mycket.

Jonas

Jonas Svanberg

Innehållsansvarig på bettingsidor.se

Läs mer om oss


Jonas ansvarar för det kommersiella innehållet på bettingsidor.se. Han kommer från e-sports-branschen och har alltid haft ett brinnande intresse för sport & betting. Med sitt stora fotbollsintresse ser han till att alltid hålla er uppdaterade inför de största matcherna.

I övrigt kommer han se till att uppdatera er med det senaste kampanjerna och nyheterna från den svenska spelmarknaden.