Efter många om och men så är äntligen vår kära Allsvenska tillbaka. Förvisso enbart i TV-rutan, men i dagsläget så är nog alla med på att det är bättre än inget alls. Det är en minst sagt speciell upplaga av svensk fotboll som rullas ut söndag den 14 juni klockan 12.00 på Studenternas IP.

Fotbollen som vanligtvis startar när vårsolen skiner är nu flera månader försenad och vi har dessvärre inga fans tillåtna på läktaren. Men saker som vi inte kan påverka själva måste vi försöka ignorera och vi ser istället fram emot matcherna som komma skall.

Som vi löst nämnt ovan så drar Allsvenskan 2020 igång med ett möte på Studenternas IP mellan Sirius och förra årets skräll-vinnare Djurgården.

Att försvara guldet blir nog tufft för järnkaminerna denna säsong, men de förblir en av guld favoriterna och det har en mycket kapabel trupp trots att de har tappat giganten Marcus Danielsson. Efter tidiga avsparken så finns det fyra fina matcher att se fram emot på eftermiddagen.

Vi har två matcher som spelas klockan 14.30 samt två matcher som spelas klockan 17.30.

Den som kanske skiner starkast är västderbyt mellan rivalerna IFK Göteborg och Elfsborg. Änglarna från Göteborg har nyligen gjort en fantastisk värvning vid namn Jakob Johansson och det har snabbt gjort dem till en kandidat för medaljerna. Samtidigt som västderbyt startar så börjar även Norrköping och Kalmar sina säsonger på Östgötaporten. Dessa matcher visas numera på streamingtjänsten DPlay istället för klassiska Cmore som det varit innan.

Det gör också kvälls-matcherna där AIK gästar Örebro för en tuff bortamatch och Hammarby tar emot ett ÖFK som vi inte riktigt vet vart vi har i dagsläget. Så bänka er hemma i sofforna för nu är världens bästa liga tillbaka igen!