Hem » Stryktipset Tips

Stryktipset Tips

Kommersiellt innehåll

Stryktipset har under snart 90-års tid varit en lördagstradition hemma hos det svenska folket. Att sätta sig på lördagsmorgon för att läsa experternas Stryktipset tips och konsumera mängder av statistik för att hitta den där skrällen är rent nöje för de spelintresserade. Nedan kan du ta del av våra Stryktipset Tips helt gratis varje vecka!

Spela på Stryktipset hos Speltips.se

Speltips.se är vår betrodde samarbetspartner sedan många år tillbaka. Där hittar du alltid de bästa speltipsen och de senaste siffrorna från sportkrysset och allt annat som rör svenska spel. Hoppa över och läs det senaste om Sportkrysset hos speltips.se

Stryktipset Historia

Stryktipset kickade igång redan på hösten 1934 och fick namnet stryktipset på grund utav att systemet såg lite annorlunda ut än vad det gör idag. Du skulle nämligen stryka lagen du inte trodde skulle gå segrande, kontra dagens system där du istället kryssar i resultaten du tror på. Till en början kostade en rad på tipset 25 öre och du skulle pricka in 12 matcher för att förtjäna respekten som medföljer när man fullbordar en vinnande stryktipsrad. 

Stryktipset lanserades av spelbolaget AB Tipstjänst som ett svar på den utbredda illegala spelmarknaden som fanns i lågkonjunkturens Sverige på tidigt 30-tal. Vid lanseringen bestod kupongen som sagt utav 12 matcher och troddes kunna konkurrera ut den svarta marknaden. Det var inte förens år 35 år senare som vi skulle börja mynta begreppet ‘13 rätt’ – när AB Tipstjänst valde att lägga till en extra match på kupongen. 

När AB Tipstjänst startade bestod stryktipset uteslutande av antingen 12 svenska eller 12 engelska matcher beroende på aktuell omgång. Med lanseringen följde även två andra tips med. Det ena hette siffertipset det andra hette pooltipset. Dessa två spelformer är sedan länge nedlagda, men anses vara förfäder till andra produkter som topptipset och lången. Så förutom digitala metoder, pris och adderande av en extra match, så har faktiskt stryktipset inte förändrats mycket alls och det är fortfarande lika folkkärt som det var innan krigstid. 

Stryktipset Tips

Stryktipset idag

Idag har stryktipset blivit en institution som den absoluta majoriteten av människor i Sverige känner till, spelintresserade eller inte. Objektivet är och har sedan år 1969 varit att pricka in rätt utfall på alla 13 matcher. Varje rad kostar 1 krona, men det är sällan man betalar så lite. Du kan idag lägga till både halv och helgarderingar. Halvgarderingar betyder att du kan välja två alternativ i varje match, till exempel att hemmalaget vinner eller bortalaget vinner. Detta dubblar din insats. Du kan också välja att helgardera en match, då spelar det ingen roll vad resultatet är, du har redan fått in matchen vare sig det blir lika, hemma eller bortavinst. Detta gör att insatsen på din rad tredubblas. 

Alla pengar som är satsade under omgången läggs i en total pott som sedan delas ut beroende om du får 10, 11, 12 eller 13 rätt. Det finns också ofta olika jackpottar som Svenska Spel har, bland annat får du 10 miljoner om du är ensam om 13 rätt. Vid vissa tillfällen läggs extra pengar in i potten och dina vinster blir ännu större. Nu för tiden lämnas majoriteten av alla kuponger in via mobil eller dator på svenska spels hemsida, men du kan också gå till ett spelombud och fylla i raden själv och få den skannad i butikens spelmaskin. Du kan idag också spela U-system och R-system, detta är lite mer komplicerat men gör det lättare att få 13-rätt, fast med mindre vinster. Mer om detta finns på Svenska Spels hemsida. 

Stryktipsförslag varje vecka hos Speltips.se

För tips på Stryktipset så rekommenderar vi som sagt vår betrodda samarbetspartner speltips.se. Där kan du varje vecka ta del utav vassa stryktipsförslag för att ge dig själv större chans att ro hem storkovan, helt gratis. De bjuder på utförliga analyser på alla 13 matcher på aktuell omgång, väl kalkylerade speltips och de allra bästa skrällarna helt utan kostnad som du kan läsa på hemsidan.
Deras spelexperter har flera års erfarenhet av betting på fotboll från de brittiska öarna och vill du ha lite extra hjälp med att hitta procentuellt värde eller den senaste informationen om vilka spelare som är skadade så har du hittat helt rätt.

När du spelar stryktipset

När du ska spela på stryktipset kan det vara bra att veta hur du ska gå tillväga för att undvika att göra stora misstag som kan bli förödande för din spelkassa och vinstchans. Faktum är att många som spelar denna klassiska spelform inte har en aning om att man kan spela tillsammans med andra, att man kan få experthjälp genom att läsa utförliga stryktips analyser och att du kan hitta stort spelvärde genom att jämföra oddset gentemot hur hög streckprocent en match har. Kunskap är makt och du kan undvika vanliga nybörjarmisstag genom att läsa på lite om stryktipset.

Spela tillsammans

Stryktipset kan vara ett billigt nöje, men också väldigt dyrt. Billiga rader minskar chanserna att vinna och att spela tillsammans kan vara en stor fördel. Om du går till Svenska Spels hemsida eller går till ett ombud så kan du köpa något som heter ‘andel’. Detta innebär att du köper en del i ett större system. Det är simplare än det låter, du betalar oftast för 10% av raden och får då 10% av totala vinsten. Så du har mycket större vinstchans eftersom att raden är större, dock kan utbetalningarna bli aningen lägre. Du kan också skapa ett bolag på Svenska Spel där du och dina vänner kan lägga in pengar och välja ut en rad tillsammans. 

Ta experthjälp

Att ta hjälp från experter som analyserar och ger ut stryktipsförslag är en viktig del om du vill ta ditt spelande till en ny nivå och öka chansen att vinna på betting. På bettingsidor.se erbjuder vi helt gratis stryktips expertips som du kan ta del av. Den som vet mest vinner mest brukar det heta, det är ett uttryck med stor sanningshalt. För att få en fördel så måste du läsa på om allt som finns. Experttips på stryktipset finns alltid hos bettingsidor.se och det kommer underlätta för dig att välja ut en perfekt rad på lördagen. 

Hitta Skrällarna

En väldigt viktig del som många ignorerar är vikten av att hitta skrällar. Detta kan verka konstigt då det är väldigt svårt att lyckas pricka 13 rätt genom att välja favoriter, hur ska man då klara av att välja skrällar på det. Jo, du ska göra detta genom att välja bort överstreckade favoriter. Att ett lag har 2.0 i odds motsvarar 50% vinstchans för dem, är det laget streckade på långt över 50% på stryktipskupongen, då är dem överstreckade. Stryktipset handlar om utdelning, så det är viktigt att hitta underdogs så att du kan vinna mot svenska folket, för tänk på att det är inte spelbolaget du kämpar mot, det är andra spelare. Sen är faktum att det ofta smäller till på flera ställen och favoriter håller aldrig hela kupongen igenom, så läs expert analyser på stryktipset innan och hitta de bästa skrällarna. 

Johan Svensson

Johan Svensson

Sport- & Bettingexpert

Läs mer om oss


Johan kommer med en lång erfarenhet bakom sig och är en av våra nyaste experter här på Bettingsidor.se. Sedan han var liten har han pysslat med sport i olika former och har idag ett gediget intresse för det. Lagen han brinner lite extra för är Brynäs IF och Arsenal där det sistnämnda ger honom en god insyn i Premier League.

Här på Bettingsidor.se förser han er med sportnyheter och uppdateringar kring olika spelbolag och bonusar.