Tour de France 2019 går av stapeln den 9:e juli till den 28:e juli och vinnaren får hela 5 miljoner kronor i prispengar. De senaste fyra åren har vinnaren kommit från Storbritannien och många hoppas nu på att vinnaren kommer från något annat land. Här nedan hittar du vår oddsjämförelse på Tour de France 2019.

Tour de France betting 2019

Spelmarknaden breddas ständigt och det tillkommer nya saker att kunna spela på med jämna mellanrum. En av de lite mer nytillkomna sporterna inom bettingvärlden är cykling och då i synnerhet cykelvärldens höjdpunkt – Tour de France. Av många räknas den prestigefyllda tävlingen som världens tredje största idrottsevenemang, enbart slagen av OS och VM i fotboll.

I Tour de France kan man naturligtvis spela på vem man tro vinner tävlingen, men också betta på olika etapper, H2H-spel eller vinnare av diverse olika ledartröjor. Det finns nämligen olika slags tröjor som sticker ut och som enbart fås bära av den som leder just gällande en viss aspekt. Man skulle kunna likna det med mindre tävlingar inom den stora tävlingen. För att dra några konkreta exempel så bärs den gula ledartröjan av den som leder totalt, den gröna poängtröjan av den som leder poängtävlingen (poäng ges vid etappsegrar och vid speciella spurter) samt den rödprickiga bergströjan av den som leder bergspristävlingen (poäng delas ut till dem som först passerar vid bergstoppar).

Sammanfattningsvis finns det mycket inom betting och Tour de France. Är du således intresserad av att vidga dina vyer eller är allmänt intresserad av cykling så bör du definitivt kika in oddsen.

Spelbolag med odds på Tour de France

Unibet logo

100% upp till 2000 kr

Maxbonus: Sätt in 2000 kr – Spela för 4000 kr

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.4

 • Ett av Sveriges mest populära spelbolag
 • Har ett riktigt bra spelutbud och cash-out
 • Läs mer om Unibet

Bet365 logo

upp till 1000 kr i spelkrediter

Upp till 1.000 kr i spelkrediter för nya kunder hos bet365

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditsinsatsen.

 • Världens största spelbolag
 • Vår absoluta favorit inom livebetting
 • Läs mer om Bet365

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Betfair logo

100% upp till 1000 kr

Maxbonus: Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

 • Grym livebetting med stream & cash-out
 • Bygg din egna kupong & få högre odds
 • Läs mer om Betfair

SpeedyBet logo

100% upp till 2000 kr

Maxbonus: Sätt in 2000 kr – Spela för 4000 kr

Omsättningskrav: 8x bonus, minsta odds 1.8

 • Spela utan konto & slipp verifiering
 • Snabba uttag på 5 minuter
 • Läs mer om SpeedyBet

Betway logo

100% upp till 1000 kr

Maxbonus: Sätt in 1000 kr – Spela för 2000 kr

Omsättningskrav: 6x bonus, minsta odds 1.75

 • En riktigt bra välkomstbonus

 • Stort spelutbud med E-sport & fotboll
 • Läs mer om Betway

Tour de France favoriter 2019

Gällande att vinna hela tävlingen nu 2019 så finns det i synnerhet två utkristalliserade favoriter och det är colombianen Egan Bernal samt fjolårets vinnare Geraint Thomas. Thomas blev ifjol dessutom den första vinnaren från Wales någonsin. Bakom dessa så kan även schweizaren Jakob Fuglsang och holländaren Steven Kruijswijk, där den sistnämnda sånär vann Giro d’Italia 2016.

Som nämndes tidigare finns det även mindre tävlingar och kring exempelvis vinnare av bergstävlingen lär Julian Alaphilippe bli svårslagen. Peter Sagan är ännu större favorit att få gällande att få flest poäng.

Allmänt om Tour de France

Tour de France är uppdelad i omkring 20 stycken etapper runt omkring Frankrike – och på senare år även strax utanför landets gränser. Cykeltävlingen drar ständigt mycket folk, både live och i TV-tid i hushållen, och är en internationell sporthöjdpunkt. Loppet startade år 1903 och årets upplaga kommer bli nummer 106 (den har missat ett par år). Tour de France 2019 går av stapeln den 6:e juli i Bryssel samt slutar den 28:e juli i Paris.

Tröjor med olika färger

Det finns några tröjor som alla tävlade kämpar om under tävlingen och varje tröja har en färg. Det är inte helt lätt att hålla koll på vad varje tröja innebär, men det är egentligen rätt enkelt att hålla reda på. De fyra tröjorna som finns är:

 • Gul Tröja: Tröjan innehas av den nuvarande ledaren
 • Grön Tröja: Cyklisten med flest poäng, genom t.ex spurter
 • Röd Tröja: Cyklisten som har ledningen i bergsetapperna
 • Vit Tröja: Ledaren bland de som är under 25 år

Tour de France på TV

Tour de France sänds givetvis på TV och i år har Eurosport samt CMore rättigheterna till den stora tävlingen. Oftast startar sändningen runt lunchtid och avslutas framåt eftermiddagen eller tidig kväll. Det finns även möjlighet att streama Tour de France helt gratis hos olika bettingsidor vilket är smidigt för den som är på resande fot eller inte har en TV tillgänglig. Det som krävs är oftast att du antingen har pengar på spelkontot eller att du lagt ett spel det senaste dygnet.