Det är äntligen dags för den 65:e upplagan av Eurovision Song Contest – den 22 maj 2021 reser vi till Rotterdam för att se Europas största musiktävling gå av stapeln. Nederländerna plockade hem segern år 2019 och efter förra årets inställda tävling så får landet en extra chans att vara värdar för den glittrande showen.

Eurovision Song Contest börjar ikväll med Semifinal 1 och nu har Eurovision 2021 odds släppts av flera spelbolag. Det svenska bidraget Tusse med sin låt “voices” är en favoriterna till seger i Rotterdam den 22 maj – men det blir en riktigt tuff väg till trofén. 

“Andan och traditionen med Eurovision Song Contest handlar om att förena Europa på en enda scen och vi är väldigt dedikerade till att uppnå detta i Rotterdam i Maj,”

säger Martin Österdahl, Eurovision Song Contest Executive Supervisor. 

Totalt tävlar 40 nationer om vinst i tävlingen – men för att kunna vinna krävs det att man kvalificerar sig till finalen först, vilket fjorton av dessa länder inte kommer att göra. Tävlingen drar igång redan 18 maj samt 20 maj med semifinalerna, där Sveriges bidrag tävlar på det förstnämnda datumet.